Jurnal de Coach (V): Încrederea în sine sau cum să-ți dai voie să fii deosebit(ă)?

Imagine similară

Rămân smerită în fața procesului de dezvăluire a oamenilor. Tind să numesc orice proces de dezvoltare personală mai degrabă unul de dezvăluire, din două puncte de vedere.


Primul este că specialistul care te însoțește în orice proces de autocunoaștere (psihoterapie, Coaching, consiliere) este un instrument în proces, la fel ca și instrumentele pe care le învață în școli și/sau anumite calitățile native: intuiție, empatie, capacitatea de conținere și prezență etc. Acest specialist te ghidează să descoperi resursele care există în tine și cum să le accesezi și de unul singur.


Al doilea
este că responsabiltatea ultimă, rezultatele și meritul îi revin clientului în orice proces cum sunt cele de mai sus. Această premiză sănătoasă îl ajută pe client să rămână angajat și motivat în proces, să fie prezent, să fie curios, răbdător și (de ce nu?) să se bucure de acest proces care, pentru rezultate de durată, durează, ca să spun așa.


”Omul este pe punctul de a-și da seama că omul poate să și vrea și nu are doar nevoie să fie împins de la spate. Voința (energie direcționată conștient) bazată pe înțelegere și pe înțelepciunea vieții este un vechi patrimoniu al omenirii.”(Jung, Dinamica inconștientului)


Pornind de ideea de mai sus, astăzi vorbim despre încredere în sine și dezvoltarea ei, sau mai degrabă (așa cum am convenit mai sus), dezvăluirea încrederii în propriile forțe și resurse.
Încă din denumire, ni se spune clar că încrederea în sine înseamnă a crede în tine însuți/însăți.


Dar cine este acest sine în care poți să te încrezi (să crezi în)?


De obicei, este un ”sine” amestecat, construit și din resurse native și din condiționările mediului (educație, familie, școală, societate). Iar cea mai mai mare dificultate a-ți crește încredere în sine constă în a alege conștient ce voce să asculți.
Așa cum v-am obișnuit în ultima perioadă, ne vom lăsa inspirați de un caz practic de Coaching.

Imagini pentru coaching
Jurnal de Coach


Nota bene: *Informațiile și datele sunt fictive, procesul este real și a durat mai multe ședințe de Coaching decât voi cuprinde în cele ce urmează :).


Obiectiv: Cum să am mai multă încredere în mine în alegerile pe care le fac în domeniul profesional?


Coach: Ce te face să consideri în momentul acesta că nu ai încredere în tine ca profesionist?
Client: Mă gândesc tot timpul ce-or să spună ceilalți despre mine, dacă o să placă ceea ce fac eu clienților. Mă gândesc și mă răzgândesc în privința muncii (creative) pe care o fac. Este epuizant…
Coach: Cum ar arăta un scenariu în care munca ta este mai puțin epuizantă?
Client: Atunci când prezint oamenilor munca mea, parcă sunt în flow, adrenalina este maximă, parcă nu mă gândesc ce-o să zică ceilalți. Trăiesc momentul și atât.
Coach: Dacă ar fi să ne imaginăm că acești ”ceilalți” sunt aici în cameră cu noi, cum ar arăta? Câți sunt la număr? Ce ar spune despre tine?
Client (Râde): Sunt mulți. Sunt o mare de oameni care parcă vor ceva de la mine.
Coach: Și cum te face asta să te simți?
Client: Nu știu. Parcă simt ca o presiune și un nod în gât când îmi imaginez toți oamenii ăia.
Coach: Și ce îți trece acum prin minte când îți imaginezi o mare de oameni care te privesc, care îți privesc munca?
Client: Încep să spun că ”N-o să-mi iasă”, că ”N-o să placă ce am eu să le ofer”, ”Cine sunt eu să fac asta?”
Coach: Vrei să spui că atunci când te focusezi la ceea ce o să spună ”ceilalți”, apar acest gânduri critice?
Client: Da, chiar așa e. Vocea asta critică este cu mine, iar când mă gândesc la ce-o să spună ceilalți se întețește, este de neoprit. Parcă e flămândă după aceste gânduri.
Coach: Și tu cum hrănești aceaastă ”voce flămândă după critică și gânduri negative?”
Client (pauză): Aha, am înțeles.
Coach: Dacă tot jucăm jocul ”vocilor interioare”, îți propun să stăm de vorbă și cu vocea care te încurajează sau te laudă pentru munca ta? Cum arată? Ce îți spune?
Clientul începe din nou să râdă, probabil își dă seama de autosabotaj: Hmm, e cam sfrijit acest personaj care mă încurajează. Nu pare așa de gras ca și cel critic (de mai sus). De obicei, îmi zice ”Ok. Ai făcut o treabă bună!”.
Coach: Să revenim puțin la exemplul pe care mi l-ai dat cu momentele în care te simți în flow sau îți place mult munca ta? Dacă ai fi acest personaj care are rolul de te încuraja, ce ți-ai spune după un astfel de moment? Ce cuvinte ți-ai adresa?
Client: Că îmi place de mine când creez lucruri noi, inovatoare, că-mi place să împărtășesc asta cu ceilalți. Mă face să mă simt deosebit. Vai, cum sună asta!? Parcă sunt înnebunit după atenție.
Coach: Înțeleg că prin munca pe care o faci te afli cumva în centrul atenției?
Client: Da, dar…
Coach: Înțeleg că această atenție o primești ca urmare a muncii tale, nu a faptului că vrei să ”pari special, deosebit, diferit” de ceilalți, ceea ce te face să te gândești mereu la ce or să spună celalți despre tine, dacă te vor plăcea sau nu?
Client: Oau…Asta ar însemnă că mă pot simți deosebit prin munca mea și să-i inspir pe ceilalți. Să împac și capra și varza.
Coach: Ce legătură observi între a te simți deosebit prin munca pe care o faci și a avea încredere în deciziile pe care le iei în carieră?
Coach: Mă simt mai încrezător în mine, în munca mea, în tot ce-am obținut până acum. Îmi dă o stare de bine. Ca și cum îmi dau voie să mă simt deosebit prin ceea ce fac. Să nu mai cer aprobarea. Dar să și fiu în mijlocul celorlalți.

P.S. Pentru ședințe private 1 la 1, completează acest formular!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s