Umbrele Arhetipurilor. Crize. Cazul Walt Disney

”O companie este la fel de trainică, prosperă şi vitală
precum ideile şi principiile fondatorului ei.”(Școala Zeilor, Elio D’ Anna)

Pornind de la cât de des folosim unul dintre cele 12 arhetipuri despre care am vorbit în articolul anterior, astăzi vedem și care sunt acele blind spot-uri ale arhetipurilor sau partea de Umbră, așa cum o numește psihologia.

Pe scurt, Umbrele sunt acele părți din noi care nu ne plac și pe care încercăm să le ascundem.

Fiecare arhetip are o relație diferită, specifică, cu Umbra.

Fiecare arhetip din cele 12 reacționează diferit la aceeași situație de viață tensionată, la perioadele de criză sau în cazul unui conflict. De fapt, momentele de tensiune sunt ”ocazia” în care Umbra este cel mai des la suprafață. În mod uzual, oamenii tind să țină ascunsă această parte întunecată din ei înșiși.

shadow.jpg

Umbra poate funcționa pe cont propriu, automat. Facem lucruri pe care nu le-am face în mod rațional și regretăm mai târziu. Spunem lucruri pe care în mod normal nu le-am spune. Uneori, chiar expresiile noastre faciale ne trădează și exprimă emoțiile noastre, înainte ca noi să le articulăm.

Rămânând inconștienți de partea de Umbră, relațiile noastre apropiate au de suferit, familia și prietenii, relațiile noastre profesionale, precum și abilitățile noastre de conducere și relația cu echipa.

În imaginea de mai jos, avem Umbra specifică fiecărui arhetip. Dacă nu ne cunoaștem încă arhetipurile sau arhetipul predominant, putem depista asta pornind de la cele mai dese frici sau blocaje.

arhetipuri-umbra
Imag 1. Blocajele/fricile fiecărui Arhetip

Cum poate fi ”valorificată” Umbra Arhetipului?

Este important să recunoaștem în comportamentele noastre și partea de Umbră pentru a ne dezvolta empatia și toleranța față de Umbrele celorlalți și pentru a ”îmblânzi” acest mic monstru interior.
Luăm ca exemplu arhetipul Înțeleptului. Umbra acestui arhetip poate arăta cam așa: Resursa cea mai puternică a Înțeleptului (dorința de cunoaștere și expertiză) poate determina, pe alocuri, un comportament de izolare față de ceilalți sau ignorare a nevoilor celorlalți, a importanța lucrului în echipă.

Umbrele noastre pot fi valorificate prin depistarea nevoii din spatele comportamentului „negativ”(Umbra), adică găsirea comorii interioare.

Descoperind motivația din spatele comportamentului arhetipal, aflăm de fapt nevoia din spatele comportamentului pe care încercăm să o împlinim. (imaginea de mai jos).

Creatorul – Inovație

Inocentul – Siguranță

Magicianul – Putere etc.

nevoile-arhetipurilor
Imag. 2: Arhetipurile și nevoile individuale

Primii 2 pași prin care poate fi ”valorificată” Umbra sunt: 
Pasul 1: Descoperirea nevoii din spatele Umbrei

umbrele-arhetipurilor-romana_New.png
Imag. 3 : Arhetip în exces – Arhetip în echilibru – Arhetip înghețat

Pe modelul imaginii de mai sus, atunci când este Arhetipul Magicianului este echilibrat (culoarea galben), adică este îndeplinită și nevoia de a inova și a crea și recunoașterea în comunitate, este momentul boom-ului companiei Walt Disney.
Pe axa roșie, atunci când este folosit în exces, Arhetipul Magicianului se poate izola în creațiile personale și în rolul de Vizionar, Creator, ceea ce duce la singurătate și relații tensionate cu angajații.
În partea albastră a spectrului, frica cea mai mare a Magicianului este de a depinde de ceilalți, de vulnerabilitate, ca ideile sale să nu fie originale și de a depinde de circumstanțe. Atunci este un moment de criză, în care darurile Magicianului pot fi ”înghețate”.

Cât de important este echilibrul între îndeplinirea nevoilor personale și cele ale organizației, aflăm în a doua parte a articolului: cazul companiei Walt Disney.

walt-disney

Pasul al 2-lea: Descoperirea valorii (comorii) din spatele Umbrei

O altă modalitate în care încercăm să ne îndeplinim nevoile (cum ar fi, securitate, protecție, confort psihologic) este să ne apărăm de un eventual eșec prin înghețarea resurselor Arhetipului. De exemplu, Arhetipul Copilului (Inocentul) este destul de exilat din viețile adulților plini de responsabiltăți și stres. Motivul poate fi o copilărie în care a fi copil nu a fost apreciat de părinți și nu este sigur să fii spontan, creativ, plin de imaginație.

Valorificarea acestei Umbre din trecut, în cazul Arhetipului Copilului, se poate face prin recunoașterea darurilor copilăriei, care pot servi în viața personală (spontaneitate) și cea profesională (creativitate).

Ce se întâmplă  când suntem acaparați de Umbra Arhetipului? Cazul companiei Walt Disney

Luăm ca exemplu un alt caz specific, mai în detaliu: cazul lui Walt Disney (Arhetip al Magicianului – principal și secundar, al Glumețului).

Având o copilărie plină de griji și o relație complicată cu tatăl său, copilul Walt Disney își îndeplinește nevoia de schimbare a mediului prin Arhetipul Magicianului și de apartenență și optimism prin cel al Glumețului. (Imag. 2: Arhetipurile și nevoile individuale)

Vă reamintesc că valorile Ahetipului Magicianului sunt: cunoaștere, imaginație, creativitate, viziune, carismă – Motto: ”Totul este posibil!”. Iar Umbra lui este frica de a stagna, frica de perioadele de platou și dependența de circumstanțe/ceilalți.

Valorile Glumețului (Jester, în engleză) sunt: joacă, spontaneitate, bucurie, amuzament – Motto: ”Viața este despre joacă și plăcere!” Cel mai celebru Joker a fost Charlie Chaplin.

Exact asta a făcut și Walt Disney în primii ani ai carierei sale: la vârsta de 19 ani, își urmează visul de o viață și înființează o companie de animație. După o perioadă, acesta deschide un studio de animație în garajul unchiului său, iar în următorii 5 ani lucrează fără a obține profit. A creat animații în pofida faptului că ceilalți îi spuneau că îl vor duce la faliment. În unele cazuri chiar a fost pe aproape, dar el tot și-a urmat visurile.
O bună parte din problemele economice le genera el însuși pentru că a investit mulți bani în calitatea animațiilor sale. Ceea ce de fiecare dată îl făcea să aibă costuri de producție mai mari și dificultăți financiare. Pe de altă parte, calitatea creațiilor sale l-a făcut unic.

Dacă Magicianul, în Umbra sa, poate uita de nevoile celorlalți prin orientarea exclusivă pe creativitate și schimbare (CHANGE), Arhetipul Copilului/Glumețul (Jester, în engleză) este orientat către ceilalți (BELONGING), către bucuria și plăcerea în procesul care duce la rezultate.

Cel mai cunoscut Joker al tuturor timpurilor este Charlie Chaplin.

nevoile-organizatiei
Imag. 4: Arhetipurile și nevoile organizației

În momentul de debut al companiei Walt Disney, când numărul angajaților este mic, compania este ca o mică familie (nevoia de apartenență este îndeplinită, vezi imag. 4), ce poate fi condusă de arhetipul Glumețului, Jester-ul (Copilul Interior) prin jovialitate, comunicare, optimism.
Un arhetip de autoritate (care să asigure stabilitatea și ordinea companiei pe termen lung – vezi imag. 4, cadranul ORDER ) nu este încă necesar. Până când…
Jumătate din cei importanți animatori ai companiei, deși cei mai bine plătiți angajați), sunt cei care se revoltă împotriva puterii Magicianului Walt și formează un fel de sindicat care luptă pentru drepturilor tuturor angajaților, indiferent de ierarhie. (Arhetipul Egalitaristului și nevoia de apartenență se luptă cu nevoia de putere a Magicianului).
În imaginea de mai sus, cadranul superior ordinea și apartenența, în partea de jos (opusă) avem cunoașterea și schimbarea.
Dezamăgit de trădarea celor mai buni angajați, Walt se refugiază în America de Sud pentru o scurtă vacanță (Umbra Magicianului – izolare), lăsând în urmă pe fratele său Roy, care decide să negocieze cu Sindicatul (Arhetipul Conducătorului, a cărui principală nevoie este ordinea ajunge la un consens cu Arhetipul Egalitaristului). De altfel, ambele nevoi sunt complementare în cadranul superior, imaginea de mai sus.

Pe linia Conducător-Magician avem însă o opoziție de forțe arhetipale: între Magician și Conducător (Ruler). În compania Walt Disney, Walt era Magicianul și fratele său, Roy, Ruler-ul. Primul dorește inovație și putere, celălalt dorește stabilitate și ordine. Magicianul servește întregii lumi, iar Conducătorul servește în interiorul companiei sale.

Câteva întrebări de Coaching ar fi aici:

  • Câte conflicte ai putea să eviți între CEO și Directorul Creativ al companiei, dacă ai revedea cazul Disney?
  • Cât de mult are de suferit compania atunci când fondatorul este acaparat de Umbra Arhetipului?
  • Cum poți îndeplini atât nevoia Magicianului (inovație), cât și pe cea a Conducătorului (stabilitate), în cazul tău personal?

Perspectiva arhetipală a Coaching-ului se adresează ”rădăcinilor” comportamentelor umane și organizaționale: motivație, nevoi, resurse, blocaje, repetiție a blocajelor care determină stagnarea sau relații tensionate în sistem.

În această abordare a Coaching-ului este important atât omul din fața sistemului (manager, leader, CEO etc), cât și sistemul/sistemele din spate.

Arhetipurile reprezintă modele de comportant și experiență „care conduc din spatele cortinei spectacolul” (organizația, grupul, comunitatea).

Arhetipurile informează liderii despre cultura unei organizații ca sistem, a echipei sau a departamentului pe care le conduc.

Metoda Arhetipurilor reprezintă un instrument practic și inovativ, care permite întoarcerea camerei de luat vederi dinspre persoană către dinamica relațiilor în organizații, buclele de cauzalitate, conflicte și situațiile-criză, pentru a vedea leaderul și din perspectiva sistemului/echipei/organizației.

Scopul Coaching-ului Arhetipal este acela de a înlesni fluxul de informații, de relații, de a asigura sănătatea organizațională și, de ce nu, chiar de a duce organizația ca sistem către depășirea obiectivelor.

SERVICII Corporate Coaching: Coaching echipă/grupuri/leaderi (Coaching sistemic, constelații organizaționale) și Coaching individual (Coaching Arhetipuri (Resurse, Potențial și Transformare)

➡️Programează-ți prima ședință de Coaching Arhetipuri. Organizațional și personal!

Formular: https://goo.gl/forms/sVEJlyUSZw0dPpL32

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s