5 întrebări de self-coaching pentru claritate mentală

Cum ar fi să ne adresăm cele mai bune întrebări, dacă tot ne bombardăm creierul cu introspecție și informație? Astăzi vom vorbi despre self-coaching sau care sunt cele mai potrivite întrebări pentru a obține claritate mentală.

Textul a fost publicat inițial pentru Holistic Wellness.

intrebari.png

Reciteam de curând cartea de căpătâi în domeniul coaching-uluiCoaching pentru performanță”, scrisă de Sir John Withmore. Mi-a rămas privirea ațintită asupra câtorva pagini legate de psihologia transpersonală și coaching-ul transpersonal.

  • Cu alte cuvinte, care este scopul mai înalt din spatele planurilor noastre ambițioase?
  • Cum ne poate susține descoperirea scopului nostru un întreg proces de dezvoltare personală?
  • Cum ne putem autosabota în atingerea obiectivelor dacă există un conflict interior între scopul afacerii noastre, al proiectului ori al companiei pe care o conducem și scopul nostru interior?

Scopul mai înalt, profesional vorbind, reprezintă valoarea numărul 1, care ar trebui să tragă sforile ca un păpușar în afacerea sau în cariera noastră. Aceasta ar putea fi: independența, ajutorul dat comunității, libertatea, interrelaționarea, inovația, loialitate față de clienți etc.
Putem fi conștienți de această viziune de ansamblu, și atunci eforturile noastre se aliniază cu această motivație interioară puternică. Ori ne putem ghida doar după așteptările imediate, fie ele materiale sau impuse de ceilalți, și atunci apare ceea ce în coaching-ul transpersonal se numește o criză a sensului (un conflict interior între obiectivul care trebuie atins și misiunea personală).

Cum ne putem descoperi singuri misiunea personală în viață?

De obicei, nu suntem obișnuiți cu introspecția și auto-analiza mai profundă asupra aceea ce ne ghidează în viață pentru că suntem prinși în planificare și atingerea obiectivelor. Însă acest instrument de self-coaching poate fi la îndemâna oricărei persoane care își dorește să-și mărească gradul de claritate și să aibă o motivație interioară (constantă) care să susțină obiectivele afacerii sau planului de dezvoltare personală. În plus, cine altcineva în afară de noi înșine ar putea avea acces la o întrebare atât de personală, cum este aceea a misiunii personale.

self-coaching.png
Care ar fi cele 5 întrebări de self-coaching pentru descoperirea valorii fundamentale în viața ta?

1. Care este calitatea numărul 1 pe care o admiri la un o persoană care te inspiră?
Posibil răspuns: Autenticitatea și lejeritatea cu care poate să fie el însuși.
2. Ce este sacru (foarte important, prețios) pentru tine în afacerea ta?
Posibil răspuns: În toate proiectele pe care le fac, este foarte important să las un spațiu inovației și creativității personale, adică să-mi pot exprima unicitatea.
3. Cu ai vrea să rămână ceilalți în urma interacțiunii cu tine?
Posibil răspuns: Îmi place să inspir oamenii, prin pasiunea pe care o pun în afacerea mea, să caute în ei înșiși doza de unicitate, darul care îi face speciali.
4. Care este mesajul principal pe care vrei să-l transmiți la finalul proiectelor tale?
Posibil răspuns: Cel mai important pentru mine ca Life Coach este să însoțesc oamenii să-și descopere în ei înșiși resursele interioare (unicitatea) pentru a-și atinge obiectivele și să acceseze aceaste resurse interioare și în afara ședințelor de Life Coaching.
5. Care este acea activitate pe care ai face-o oricum, chiar și gratuit?
Posibil răspuns: Îmi place să împărtășesc oamenilor din experiențele și conștientizările mele prin scris. Găsesc acest instrument ca fiin foarte util auto-cunoașterii, dar și dobândirii unei clarități asupra cuvintelor ce traduc experiența mea de viață.

Bineînțeles, relația Coach-Client este catalistul schimbărilor de durată, al performanței și al conexiunii autentice. De aceea, după ce îți adresezi cele 5 cele mai bune întrebări de introspecție, te invit să-ți programezi prima ședință de Coaching Transformațional!

Cel mai mare beneficiu al Life Coachingului Transformațional este autocunoașterea și dezamorsarea conflictelor interioare, între părțile aceluiași sistem (ceea ce consumă o cantitate impresionantă de energie). Recuperarea energiei psihice ar putea fi redirecționată de Eul Conștient pentru stimularea resurselor interioare, proactivitate și creativitate, relaționare sănătoasă, proiecte profesionale și realizarea obiectivelor personale.

➡️Programează-ți prima ședință de Life Coaching Transformațional!

Formular: https://goo.gl/forms/sVEJlyUSZw0dPpL32

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s