(13 iulie) Lună Nouă în Rac: Noua Feminitate, calea spre lumea interioară

Luna iulie 2018 va fi o lună ”fierbinte” din punct de vedere astrologic pentru mai multe motive:
Din 10 iulie, Jupiter și-a încheiat mișcarea în mers retrograd din 8 martie și a început mișcarea directă în Scorpion. Am scris în articolul trecut ce înseamnă această influență pentru toate cele 12 zodii.
13 iulie 2018, 5.47 dimineața Eclipsă parțială de Soare. Soarele și Luna, ambele în semnul Racului, nu sunt perfect aliniate, și astfel Luna acoperă Soarele doar parțial.
Cu aceste date și faptul că luna asta îi sărbătorim pe Raci (până pe 22 iulie), am putea spune că luna iulie este foarte feminină: focus pe maternitate, fertilitate (creativitate), comunitățile, intuiția, introspecția, relații apropiate, cămin, emoțiile și orice are legătură cu a simți. Reluând toate aceste teme ale feminității în viața noastră ne putem da seama cât la sută funcționăm ca femei autentice, și cât de mult îmrpumutăm din comportamentele bărbaților, ale societății sau tipare familiale învechite. Până la eclipsa din 27 iulie, avem ocazia să ne dăm voie să pornim în propria călătorie interioară, laitmotivul Racului, de altfel, și să ne reîntâlnim cu zeița din noi, cu feminitatea autentică.
27 iulie 2018 – Eclipsă totală de Lună. Încărcătură emoțională, schimbări majore, crize existențiale, derularea mentală a deciziilor trecute spre schimbarea realității actuale, reluarea unor proiecte lăsate în coadă de pește.

luna-nou-rac
Eclipsa parțială de Soare de mâine, 13 iulie, vine însoțiță de Luna Nouă în Rac. Ca la fiecare Lună Nouă avem șansa unui nou început, a noi oportunități și a unor relații noi. Ține doar de noi cum vom trata acest început, dacă îl vom condiționa să se repete sau vom deveni conștienți de gândurile, emoțiile și comportamentele noastre.
Eclipsa în Rac: zodia Rac, importanța căminului, și familiei, a lucrului de acasă, a simțurilor materne și a relațiilor, în general. Una este să te încerci să rezolvi ”mental” vechile răni, alta este să intri adânc în contact cu emoțiile tale și să-ți trăiești chiar și cele mai negre stări până la capăt. Asta este lecția pe care ne-o predă această Lună Nouă în Rac, care umbrește pentru câteva zile masca noastră socială, Ego-ul nostru (Soarele interior). *Luna Nouă înseamnă tocmai opoziția Soare-Lună, adică ego-suflet, gânduri-emoții, masculin-feminin.
Busola interioară în Rac ne ghidează ți relațiile cu ceilalți. În același fel cum se uităm la Umbra noastră, la ce nu ne place, la stările și emoțiile mai dificile, așa îi privim și pe ceilalți. Tocmai de aceea compasiunea și răbdarea, darurile materne ale Racului, ar putea avea grijă atât de copilul nostru interior, de sufletul nostru, cât și de ceilalți. Și orice efort susținut de a ne accepta și a ne schimba pe noi înșine ne îmbunătățește și relațiile cu ceilalți.
Ce ne aduce această Lună Nouă în Rac?
Această Lună Nouă în Rac ne aduce mai multă claritate emoțională, mai ales în ceea ce privește dorințele și nevoile noastre cele mai profunde. Oricât de fragili și vulnerabili ne-am simți în momentele noastre de tumult, dacă avem curaj să ne uităm chiar și la cele mai delicate aspecte ale noastre, putem învăța acceptarea de sine, singurul punct din care poate începe

evoluția adevărată.
Înainte oricărei schimbări, avem nevoie să facem și curat în casa sufletului nostru și în mintea noastră, pentru a deveni un teren fertil schimbării. Imaginează-ți că repeți în fiecare zi aceeași afirmație pozitivă: ”Sunt demnă de iubire”, dar comportamentele tale reflectă tocmai opusul. Asta înseamnă că în sufletul tău se dă un conflict interior, subconștientul tău nu știe ce să creadă: o rană mai veche din care a rezultat ”Nu sunt demnă de iubire” sau o informație atât de proaspătă ”Sunt demnă de iubire”. Ăsta e motivul pentru care facem munca de dezvoltare personală ca proces, pentru că avem să înțeles, să retrăim anumite momente din trecut, să ne acceptăm și să facem acțiuni noi din care să învățăm lecții noi de viață.
Să vedem ce rezervă această Lună Nouă în Rac celor 12 zodii:
Berbec. E momentul să aduci noi obiceiuri și relații în viața ta, care să te ajute să crești. Alții te invidiază pentru cât de multă energie și entuziasm pentru viață ai. Luna Nouă îți cere să-ți consulți emoțiile și să ieși din tipare. Doar asta te pricepi cel mai bine.

Taur. Luna Nouă în Rac favorizează sectorul comunicării pentru tine. Fiind o perioadă bună pentru noi intenții, asta înseamnă să încerci să te exprimi cât mai autentic în relațiile pe care le ai și să ieși din zona de confort, spre a întâlni altfel de interlocutori.

Gemeni. Luna Nouă influențează la tine sectorul financiar. Te gândești de ceva timp la o formă nouă de a-ți întregi veniturile. A venit și momentul să scoți planul ăla de afaceri din sertar și să te folosești de optimismul caracteristic pentru a produce și bani.

Rac. Pentru tine este de maximă intensitate luna iulie, și Soarele și Luna aflându-se în zodia ta. Vechile obiceiuri, relațiile toxice, joburi nesatisfăcătoare se cer lăsate în trecut, luna iulie marcând pentru tine trecerea din subconștient în conștient, din trecut în viitor. Siguranța nu este dată de ce avem în jurul nostru, ci de siguranța de sine.

Leu. Tu ești mai comod cu aspectele solare, masculine, ale vieții. Asta te face regele zodiacului, dar te înhamă și la plata unor polițe: dorința de control și autoritate îți aduce obiectivele mult dorite, dar poate sacrifica relații. Tocmai asta este lecția adusă de Luna Nouă în Rac: echilibru între individualitate și relații.

Fecioară: Nu te speria de emoțiile și stările mai puțin plăcute care îți năvălesc tot corpul. Sunt doar rămășițe ale unei perioade dificile, dar care a trecut deja. Adună-ți motivația și energia, cu ocazia acestei Luni Noi în Rac, spre a începe odată proiectul ăla de suflet.

Balanță: După un an relativ obositor, în care ai muncit pe brânci, a venit momentul să te mai și relaxezi și să asculți îndemnul sufletului tău. Racul aduce ca influență în viața ta contactul cu emoțiile, nu doar mentalul tău, tocmai pentru emoțiile reflectă cel mai bine cele mai ascunse dorințe ale noastre.

Scorpion: Pentru tine, Racul la Lună Nouă nu te sperie așa tare, intensitatea emoțională fiind parte din CV-ul scorpionic. Totuși, un început e clar valabil și în cazul tău, mai ales dacă te încăpățânezi să faci mereu aceleași lucruri. Asta e valabil și pentru relații, aspectul pe care Luna Nouă în Rac ți-l aduce la analiză. Empatie, comunicare deschisă și compasiune ți se cer.

Săgetător: A venit momentul să te ocupi de tema aia restantă cu stima și încrederea în sine. Într-adevăr, Luna Nouă în Rac afectează sectorul financiar la tine, dar cum crezi că poți face mai mulți bani dacă ești încrezător în abilitățile tale?

Capricorn: Tot ce ține de aspectele exterioare ale vieții îți cam ies: relații, obiective, statut profesional. Cum ar fi dacă ai consulta energia opusului tău astrologic, Racul, care te invită să te ancorezi în propriile emoții și să nu mai fugi de ele?

Vărsător: Te pregătești de eclipsa lunară de la sfârșitul lunii iulie, care va fi exact sub semnul tău zodiacal. Schimbări de perspectivă, locuri, oameni, poate și carieră. Înainte de asta, ar fi bine să te preocupi și de grija pentru tine, introspecție și relaxare.

Pești: Un nou început se întrevede pentru tine în sectorul relațiilor amoroase. Dar cum ar fi să schimbi de data aceasta raportarea la o relație. Mai multă comunicare, empatie și iubire. Nu uita că nu toți oamenii sunt la fel, oricât de multe eșecuri din dragoste ai avut. Un nou început înseamnă să privești oamenii cu încredere.

P.S. Te aștept la Atelierele de Feminitate să împărtășim influența calendarului lunar asupra feminității și cum putem găsi modele de feminitate autentică în jurul nostru!

2 gânduri despre &8222;(13 iulie) Lună Nouă în Rac: Noua Feminitate, calea spre lumea interioară&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s