Jupiter intră în mers direct în Scorpion din 10 iulie 2018

Scriam anul trecut că Jupiter se va afla sub semnul Scorpionului pentru o perioadă destul de lungă, 13 luni (10 octombrie 2017 pana pe 9 noiembrie 2018). Într-un alt articol de la începutul acestui an, odată cu retrogradarea lui Jupiter în Scorpion, scriam mai detaliat (pentru toate cele 12 zodii) și ce înseamnă energia scorpionică pentru cei mai puțin familiarizați sau chiar speriați de ea.

Cum recunoști o influență a Scorpionului în viața ta?

O energie a Scopionului gâtuie realitatea pe care o trăiești deja, dacă nu e în acord cu adevăratul tău potențial. Scorpionul te obligă să spui ce-ți dorești cu adevărat de la viață și să o spui acum. Transformarea nu suportă amânare în lumea Scorpionilor. Această nevoie de transformare radicală poate părea greoaie, mai ales pentru că Ego-ul nostru nu e pregătit mai niciodată să facă o schimbare, indiferent că zona de confort e de-a dreptul neproductivă. Zona de confort ar trebui să se cheme de disconfort, poate atunci am îndrăzni să ieșim mai des din această roată de hamster.

Jupiter-in-Scorpio
Sursa foto: Astro Butterfly

Din 10 iulie 2018, expansivul Jupiter și-a întins aripirile, în mers direct, tot în Scorpion (mai are de parcurs partea a doua a ciclului de 13 luni de care spuneam mai sus).

Nu știu voi cum ați simțit voi intensitatea și așa exagerată a Scorpionului, însă din colțul meu de Scorpion, Jupiter, fie că a fost retrograd sau nu, a pus o mare lupă asupra realității pe care am creat-o în viața mea, cu sau fără bună știință. Acum, prin prisma meseriei pe care mi-am ales-o, sunt datoare să mă uit și la influența astrelor și a circumstanțelor în viața omului, dar, cel mai mare câștig pe care l-am avut în viața mea, l-am avut în momentele de conștientizare și responsabilizare a mea, personală. Vestea mai puțin bună este că responsabilizarea asupra gândurilor și emoțiilor noastre sună ca un doilea job, și oricum părem cam obosiți de mediul extern și credem că nu ne trebuie munca asta de excavare interioară.

Pentru că sunt atât de familiarizată cu munca de miner psihologic, tipică Scorpionului, am să vă mărturisesc și că există multă lumină la capătul acestui tunel întunecat.

Indiferent că ne convine sau nu, Umbra (la fel ca și Lumina) sunt părți intrinseci, prezente în fiecare dintre noi. Cred ca cheia acceptării noastre, de unde vine foartă multă iubire de sine, este tocmai integrarea ambelor părți din noi înșine. Când ne uităm la părțile mai puțin plăcute din noi înșine, economisim atenție și energie, pe care le-am fi pierdut în încercarea de a le băga sub preș. Iar în spațiu ăsta de acceptare de sine, cu toate ”perfecțiunile” și imperfecțiunile noastre, apare și imboldul pentru a evolua. El este oricum în noi înșine, ca sâmbure de divinitate, dar noi suntem mult prea preocupați să ne ascundem după copac.

Când alegem sa luminăm chiar și acele părți mai puțin acceptabile de către societate, mai puțin vesele pe Facebook sau chiar dureroase, ne alegem pe noi înșine.

Relația cu sine, cunoașterea de sine, echilibrul interior (acest dans al polarităților: lumină-întuneric, bine-rău, negativ-pozitiv, masculin-feminin, conștient-inconstient, trecut-viitor) devine pilonul central al vindecării noastre.

Jupiter aduce felinarul ca să vedem în întuneric (Scorpion) și pune lupa exact pe acele teme centrale guvernate de Scorpion: viață, moarte, renaștere, transformare, psihicul uman, sex, reîncarnare.

În perioada următoare, până în noiembrie 2-18, energia solară a lui Jupiter vine să alchimizeze transformarea scorpionică într-o energie de vibrație mai înaltă: Războinicul Luminii sau lupta pentru adevărata noastră natură, sufletul nostru.

Berbec: Jupiter în mers direct în Scorpion afectează casa a 8-a la tine, adică sexualitatea și aspectul financiar. Probabil ai observat în ultimul an cum aceste două mari energii și teme, pe baza cărora ne construim realitatea și viața, ți-au acaparat atenția prin tot felul de evenimente ”neprevăzute”, dificile sau de-a dreptul surprinzătoare. Cheia lui Jupiter în Scorpion pentru Berbeci, nu întâmplător inițiatorii zodiacului, stă în a conștientiza că tu ești sursa resurselor după care alergi.

Taur: Încheierea ciclului retrograd al Jupiter în Scorpion ar fi trebuit să-ți aducă deja răsăpunsul mult dorit la întrebarea: Cum arată relațiile potrivite pentru mine? Jupiter cere de la tine o perspectivă de observator realist a aspectelor din casa a 7-a, cea a parteneriatelor: Relațiile pe care le formezi sunt constructive sau create din dependență și nevoie?

Gemeni: Pentru Gemeni, Jupiter în Scorpion afectează casa a 6-a, a sănătății și a stării de bine. Cu toată energia ta optimistă și dornică de a face multe lucruri în același timp, este posibil să-ți fi lăsat sănătatea pe ultimul plan. Cum ar fi dacă ai reconsidera relația cu al tău corp, și anume, că un corp mai sănătos ți-a aduce și mai multă energie, deci și mai multă productivitate?

Rac: Jupiter pune o mare lupă pe raportarea ta la noțiunile creație și creativitate. Dacă în trecut te bazai pe a-ți asigura un cuibușor călduț în care să te exprimi sau să creezi (cămin, relație sau job), încet, încet percepția se schimbă la 180 de grade: Cum ar fi să devii atât de energic și creativ încât să atragi tu relația, casa și jobul potrivite cu darurile tale naturale?

Leu: Pentru Lei, aspectul familial este în continuare de interes major în viața lor. Cu Jupiter intrat deja îm mers direct în Scorpion, pare că ți-au încheiat socotelile familiale și ești chiar dispus și disponibil emoțional, după ceva timp, să pui bazele unei noi familii. Cum ar fi să nu te mai superi atunci când nu ai relația perfectă, ci să muncești la tine însăți pentru a deveni atracția perfectă pentru o relație sănătoasă?

Fecioară: Perioada lui Jupiter retrograd (martie-iulie 2018), a răsturnat unele dintre credințele tale care te cam țineau în loc, prin tot felul de evenimente dificile, care te-au scos fără să vrei din zona de confort. Cum ar fi dacă ai privi comunicarea cu ceilalți (Jupiter în casa a 3-a, a comunicării) ca pe o creație personală, în care intenția ta pozitivă stabilește o comunicare sănătoasă, bazată pe empatie și iubire, și nu o corvoadă?

Balanță: Jupiter în mers direct în Scorpion se află în casa a 2-a la tine, adică atinge tot ce are legătură cu veniturile, jobul de zi cu zi și investițiile. După ce ți-ai asigurat toate resursele materiale sigure, e momentul să te gândești și la pasiuni, hobby-uri și cum ai putea face bani chiar din pasiunea ta. Cum ar fi să crezi că banii sunt doar o răsplată a darurilor noastre, parte din bucuria vieții, și nu o sursă de lipsuri și stres?

Scorpion: Cea mai complexă perioadă din viața Scorpionilor, cu Jupiter încă în semnul lor până în octombrie 2018, nu s-a încheiat așadar. Deoarece traversează casa 1 (a identității personale), Jupiter în Scorpion vrea ca tu să evoluezi urgent pe toate planurile, tocmai de aceea vei și avea la dispoziție energie suficientă și informații din partea Universului și a oamenilor pe care îi vei atrage în viața ta. Cum ar fi dacă ți-ai da voie să asculți, să ai încredere că toată munca de detectiv și toate eforturile din ultimul timp îți vor fi răsplătite?

Săgetător: Jupiter în Scorpion afectează a 12-a casă pentru Săgetători. Relația cu spiritualitatea și tot ce are legătură cu o viață interioară, inconștientă, mistică, spirituală au fost și sunt de foarte mare interes în această perioadă pentru tine. Cum ar fi dacă ți-ai propune să duci pasiunea ta pentru spiritualitate și oameni la un alt nivel și chiar să tranformi asta într-o meserie?

Capricorn: Jupiter în Scorpion afectează casa a 11-a pentru Capricorni.  Parteneriatele, grupurile sociale, mediul înconjurător ne afectează mai mult decât îți dai voie să crezi. Nu este suficient să lucrezi la tine însuți în singurătate. Cum ar fi dacă ți-ai alinia darurile și tot ce ai investit în tine cu parteneriate de calitate, care să te sprijine în evoluția ta?

Vărsător: Jupiter în mers direct în Scorpion afectează casa carierei pentru Vărsători. După perioada de retrogradare (din ultimele 4 luni), a venit momentul unei schimbări profesionale. Cum ar fi dacă ți-ai îmbina dorința de a avea o reputație solidă cu nevoia de a juta comunitățile?

Pești: Ultimele 4 luni, în care Jupiter a fost retrograd în Scorpion, ți-a permis să reconsideri aspectele din casa a 9-a, educație și călătorii. Simți din ce în ce mai acută dorința de a ieși din mediul cunoscut și de a cunoaște oameni noi. Cum ar fi dacă ți-ai da voie să pornești în aventura vieții tale, să călătorești fizic, dar și metafizic către noi oameni, noi obiceiuri, noi cursuri și forme de educație, către un nou tu?

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să dai share pe FB!

P.S. Următoarele evenimente în comunitatea V.I.S. (Vindecare, Inspirație, Schimbare):

🌹14 iulie, Online, Cum depășim rolul de ”Mama răniților?”. Detalii și înscriere pe link

🌹15 iulie, Online, Creativitate conștientă și Feminitate.

Detalii și înscriere pe link

🌹16 iulie, Arhetipul Atenei. Bărbatul nostru interior, locație fizică București, la Studio Ahimsa Yoga. Detalii și înscriere aici

🌹Au început deja înscrierile pentru Atelierele de Feminitate din august. Detalii și înscrieri aici

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s