(video): Arhetipul Mamei – Relația cu mama biologică și mama interioară

Ne vedem din nou, ONLINE, duminică, h 19:00-21:00, pentru ”Arhetipul Mamei: Mama biologică și mama interioară”.hestia-puterea-introspectiei_new

Pentru participarea la acest live este obligatorie înscrierea prin FORMULAR:
https://docs.google.com/forms/d/1LLM3lMsGmSUcUpcacfpgeVqrvWtZxQrNpxnt00qkXm4/edit
Preț: 50 ron

După confirmarea plății prin email la adresa: cristinalotru@yahoo.com, vei primi linkul de acces către grupul privat de Facebook unde vom ține LIVE. Ca și în dățile trecute, va fi o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri.
Arhetipul Mamei, zeița Demetra, este caracterizat de atitudinea maternă de devoțiune și grijă, caritabilă și educativă. Mama își găsește împlinirea prin ceilalți, iar o insatisfacție a acestui rol matern poate duce femeia în depresie (*Rolul matern nu înseamnă neapărat familie și copii, ci se manifestă prin ocrotirea oricărei vietăți).

Când femeia devine mai mult o Demetra decât o Afrodita în relație, bărbatul caută să reaprindă focul pasiunii în afara relației.

Ceilalți sunt doar invitați în viața noastră, protagonistele sunt noi înșine.

Femeile cu un puternic spirit matern nu știu să spună Nu. Deși sunt la capătul puterilor, au impresia că și-ar pierde identitatea de femei (rolul de îngrijitoare) dacă nu ar mai oferi celorlalți. Aici ne salvează celelalte arhetipuri de care am vorbit până acum: Hestia (spiritualitate), Atena (educație) și Artemis (luptătoare). Prin onorarea acestora, noi ne umplem cu energie și motivație, suntem împlinite cu viața noastră și avem și din ce să oferim celorlalți.

Dar ce poate face o femeie să iasă din rolul de mama răniților?
Latura negativă a arhetipului mamei este mama devoratoare, overprotective, care trăiește doar prin copiii ei. Pericolul constă în momentul în care copiii natural părăsesc cuibul, iar mama poate pica în depresie pentru că nu s-a preocupat și de a da un alt sens vieții, în afara familiei. În relație cu bărbatul, femeia cu arhetipul foarte dezvoltat îl vede pe acesta ca pe un soț, tată al copiilor sau chiar copil (bărbați imaturi), și mai puțin ca pe un bărbat autentic. Tocmai de aceea, bărbatul va căuta să-și manifete masculinitatea întărindu-și poziția profesională (tată și soț absent) sau chiar o relație extraconjugală.**Zeița Hera (arhetipul Soției), despre care am vorbit aici, conține arhetipul matern.

Arhetipurile feminine identificate în energia zeițelor grecești sunt descrise mai jos. În viața unei femei, ea poate manifesta toate aceste arhetipuri sau doar unele care sunt îi sunt naturale de la naștere.

Depinde doar de noi cum lucrăm cu defectele și calitățile acestor arhetipuri psihologice.

harta-arhetipuri-feminine1

Toate detaliile legate de ÎNSCRIERE pentru VIDEO-ul de duminică (17 iunie, 19-20:00) în FORMULAR:

https://docs.google.com/forms/d/1LLM3lMsGmSUcUpcacfpgeVqrvWtZxQrNpxnt00qkXm4/edit

P.S. Te rog distruie acest articol pe FB pentru ca și alții să ajungă la aceste informații!

Cu drag,

Cristina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s