Lună Nouă în Gemeni: Sunt mesagerul și autorul poveștii mele

luna-noua-gemeni

Text publicat inițial pentru www.catchy.ro.

Zodia Gemenilor este arhetipul comunicării, al comunicării cu ceilalți, dar mai ales al exprimării de sine. Gemenii sunt guvernați ca zodie de planeta Mercur (mesagerul zeilor în mitologie). Cu această Lună Nouă în Gemeni (13 iunie 2018), iată așadar o invitație din partea astrelor să ne spunem clar și răspicat povestea personală.

În funcție de cât de multă atenție și dedicare acordăm procesului nostru de autocunoaștere, adevărul nostru interior va curge liber, dar și asertiv și armonios celorlalți.

Tema comunicării în Gemeni nu este însă numai despre a vorbi, ci și despre a asculta. Cea de-a doua sarcina pare mult mai dificilă pentru mulți dintre noi, mai ales când sunt implicate relații apropiate și emoții puternice. Avem la dispoziție și un truc din partea energiei Gemenilor: în momentele noastre de auto-analiză și observare a mediului înconjurător, în mintea noastră se creează spațiu (elementul aer) între gândurile noastre și dorința de avea ne exprima cu orice preț. Asta ne dă posibilitatea să și gândim înainte de acționa sau a vorbi.

De asemenea, și Marte retrograd în Vărsător (iunie-august 2018) ne mai strânge lesa vorbirii și ne facem să ezităm în luarea deciziilor. O perioadă prielnică pentru curățarea emoțiilor care nu ne mai servesc și refacerea planurilor pentru anul 2018. Dacă ne obișnuim să fim atenți la stările interioare, pe care ”le putem citi în stele” de cele mai multe ori, avem șansa ca la fiecare Lună Nouă să ne revizuim lista de dorințe de la începutul anului.

Zodia Gemenilor stă, de asemenea, sub Arhetipul Copilului: entuziasmul și bucuria de a explora viața neîncetat și proaspăt, fără vreun plan aparent (exact ca prin ochii unui copil), dar cu scopul nobil de a percepe și trăi viața din toate unghiurile și de pe toate părțile. Poate nu ar fi rău ca acum, la Luna Nouă, să împrumutăm din această energie a Exploratorului și să pășim în afara zonei noastre confort. Umbra Gemenilor (multă vorbărie fără strategie) ne învață că este necesar să ne setăm și niște intenții clare și curate pentru că altfel ne trezim că acțiunilor noastre nu se ridică la înălțimea vorbelor frumoase.

Acțiuni de Lună Nouă: cum Gemenii guvernează orice formă de exprimare (scris, vorbit, oratorie), ia-ți jurnalul și apucă-te scris. În primă fază, poți folosi scrisul ca descărcare a gândurilor și emoțiilor acumulate, dar și strategic, îți așterni pe hârtie, negru pe alb, bornele călătoriei personale. Ia așadar o pagină albă, în coloana din stânga, setează-ți clar intențiile, iar în cea din dreapta, scrie cea mai mică acțiune pe care o poți face ca să ajungi mai aproape de visul tău.

Lună Nouă în Gemeni pentru toate zodiile:

Berbec: Tema comunicării vizează pentru tine, în special, relațiile cu ceilalți. Fii atent la impulsul de a fi tăios în comunicare

Taur: Pentru tine, Luna Nouă în Gemeni influențează mai ales sectorul banilor. Este momentul să-ți revizuiești credințele legate de banii obținuți prin muncă proprie.

Gemeni: Ești principalul actor în această poveste. Luna Nouă îți va răscoli puțin subconștientul și partea emoțională, pe care tinzi să le ignori pentru că te concentrezi prea mult pe mental și oratorie.

Rac: Luna Nouă în Gemeni îți accentuează starea de visare. Nu te stresa prea mult că ai și acțiuni, ci folosește această perioadă pentru a-ți seta noi intenții și direcții.

Leu: Pentru tine, sunt afectate mai ales relațiile profesionale. Dacă nu-ți plac sau dacă simți că nu mai rezonezi cu ele, e un moment bun să te întrebi dacă ești stai bine cu stima de sine și cu asertivitatea.

Fecioară: Evaluează-ți parcursul profesional și gândește-te dacă ți-a adus împlinirea pe care o așteptai. Dacă nu, poate e momentul unor noi planuri de carieră.

Balanță: Cercetarea și învățarea fac parte din munca unui bun profesionist. Nu te îngrijora dacă în următoarea perioadă o să cam stai prin bibliotecă.

Scorpion: Jupiter nu te părăsește până în octombrie 2018. Asta înseamnă că va pune lupa pe ce te  doare, în această perioadă pe sectorul banilor, mai ales a celor obținuți prin partneriate profesionale.

Săgetător: În relațiile apropiate, sfârșituri și începuturi sunt cuvintele cheie. Când renunțăm la vechi, ne deschidem pentru ceva mai potrivit, așa că nu mi-aș face griji, chiar dacă se încheie relații apropiate.

Capricorn: Noi parteneriate pe partea profesională se întrevăd la orizont, cu condiția să ieși din cochilie și să ai încredere în tine și în ceilalți.

Vărsător: Dorința ta nestăpânită de aventură va fi accentuată și cu ocazia acestei Luni Noi. Călătorii personale sau călătorii de afaceri sunt cuvintele-cheie pentru tine.

Pești: Schimbări în jurul familiei și al casei. Până la decizii fundamentale în ceea ce privește relațiile cu ceilalți, întreabă-te dacă nu cumva stilul tău de comunicare mai poate fi îmbunătățit.

P.S. Dacă ți-a fost de folos articolul, te invit cu share și like și pe Facebook!

Ebook-ul despre feminitate ”Călătoria Zeiței Interioare” are un nou look. Te invit să vezi zici despre ce e vorba!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s