(VIDEO) Arhetipuri feminine. Atena, bărbatul nostru interior

Bine te-am regăsit,

Ne vedem din nou sâmbăta aceasta, 9 iunie, ora 18:00, ONLINE, pentru atelierul Modele de feminitate autentică. Atena – bărbatul nostru interior.

Înscrieri AICI:

Atena_New

Sunt două mari situații când Animus-ul femeii (Yang-ul sau bărbatul său interior) caută să ocupe, irațional sau inconștient, prim-planul în viața femeii, distrugând astfel energia, sănătatea și relațiile ei.

1) când femeia se află în relație cu un bărbat imatur emoțional sau neconștient de puterea lui masculină. Atunci femeia se vede nevoită să fie ea cea care trage sforile, oferă direcție relației și protecție bărbatului, ceea ce este nenatural pentru dinamica masculin-feminin. Adesea, femeile care joacă acest rol de femeie masculinizată sunt frustrate și devin agresive (agresiunea – atribut masculin);

2) când femeia nu este responsabilă de viața ei, independent de relație, nu are o direcție, un plan și o misiune personală, și caută inconștient un Salvator sau un Prinț, pe seama căruia va pune (ne)fericirea ei. Așa cum ziceam mai sus, orice persoană conține două tipuri de energie (masculin și feminin), independent de sex, pe care e necesar să le folosească în mod echilibrat pe drumul spre maturizare. Respingerea vădită a acestei presiuni a Animusului din partea femeii (de a o transforma în femeia-Zmeu) este dublată și de respingerea oricăror trăsături masculine pozitive care i-ar putea fi de folos: curaj, scop, asertivitate, inițiativă, focus, stabilirea granițelor/boundaries, determinare etc.

Mergând optimist pe repede-înainte pe firul evoluției personale, această voce critică care pare că nu mai încetează poate fi transformată frumos într-o voce de auto-analiză obiectivă care sprijină, susține și ghidează dezvoltarea femeii ( alias Inner Analyst sau Spiritual Director). Interesul pentru spiritualitate ajută în acest sens.

Până în acest punct al discuției, este clar că fiecare femeie este condiționată să creadă despre ea însăși doar ce a învățat acasă, în familie, ce i s-a spus la școală, ce i-a inoculat societatea, ce i se spune la job și ce îi spune și relația în care se află.

Dar care este acea parte din noi femeile (Yin-ul) care nu aparține societății, copiilor, soțului sau iubitului? În care activități ne putem simți noi înșine, ca femei, fără să fim condiționate în vreun fel?

De ce nu ajungem la energia feminină autentică mai devreme în viață? Pentru că în mintea noastră, și în sufletul nostru, se aud vocile celorlalți care ne dictează că ar trebui să fim dure, amazoane, raționale, fără milă, dacă vrem să ne integrăm în societatea patriarhală în care trăim. Și problema nu ar fi neapărat părerile altora despre noi înșine, ci cât de mult rezonează energia acestor cuvinte în sufletul nostru, până crează un conflict interior: între ceea ce intuiția (însușire feminină) îmi spune că sunt și ceea ce cred că sunt ca urmare a ceea ce m-au învățat ceilalți.

Undeva pe drumul de la fetița rănită la femeia puternică trebuie să facem niște alegeri ca FEMEI, pentru a soluționa acest conflict interior. Alegem să-i credem pe ceilalți pe cuvânt, deși cuvintele ne dor, doar din frica de a nu fi părăsite, sau alegem să fim responsabile de încrederea și iubirea în noi înșine, având încredere că vom atrage oamenii potriviți în viața noastră

P.S. Te aștept la evenimentul VIDEO despre arhetipul feminin al zeița ATENA – bărbatul nostru interior.

CÂND?: Sâmbătă, 9 iunie, ora 18:00
UNDE? ONLINE
Înscriere AICI.

Cu drag,

Cristina (puternic arhetip al Atenei :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s