Jurnal de Coach (I)

Dacă ne-am petrece mai mult timp dezvățându-ne de ceea ce știm deja și învățând ceva nou, în fiecare zi, despre noi și despre ceilalți, am ajunge mai aproape unii de alții, și de noi înșine.Jurnal-de-coach

La începutul acestui an, mi-am propus să-mi schimb o credință (nevoia de a control) și să experimentez o nouă stare în viața mea ”Let go and receive!”, parafrazat în română ” Dăruiește și primește!”. Dificil s-ar putea spune pentru o perfecționistă și un control freak, dar cu adevărat am simțit în tot corpul că e nevoie să fac loc în viața mea pentru ”spontan”, ”deschidere”, ”încredere în viață”, ”magie”, ”sincronicități”.

Mi s-a confirmat pentru  a nu știu câta oară că vezi realitatea și oamenii direct proporțional cu ceea ce tu crezi despre tine și că realitatea interioară creează și atrage realitatea exterioară. Nu ar fi nimic rău în asta, dacă nu ne-ar răpi șansa de a vedea oamenii exact așa cum sunt (nu cum credem noi că sunt), de a ne cunoaște pe noi înșine cu onestitate și de a crea viața pe care ne-o dorim.

Până la urmă, același filtru pe care îl atașezi realității interioare este același pe care îl atașezi celorlați. Dacă nu conștientizezi asta, riști să te învârți în același cerc vicios: ceilalți sunt de vină pentru starea mea interioară, iar eu nu ”pot” face nimic pentru că puterea le-am dat-o deja celorlalți.

Cred că e foarte greu, mental, să îmbrățișăm o schimbare pentru că presupune să dăm drumul vechiului Eu pentru a ne da șansă să ne recreăm. Un semnal de rezistență la schimbare ar fi îndârjirea cu care ținem de percepțiile, părerile, diplomele și relațiile noastre.

Schimbarea nu e neapărat să fie wow, ci în interiorul tău să simți că s-a învârtit ceva, o rotiță mică, sau poate chiar că s-a întors clepsidra. Și ai avut o mică revelație care te-a adus mai aproape de tine însuți și de ceilalți. Cum ”știi” asta? Pentru că atunci când ești în acest spațiu nou al schimbării, simți iubire (acceptare, conexiune, onestitate). Simți că poți face orice.

Și tot la începutul acestui an, mi s-a mai confirmat că experiența și relațiile cu oamenii sunt catalizatoare și te transformă și te cresc la fel ca pe Făt- Frumos: într-o lună cât alții într-un an.

Tot ce contează ca să începi o schimbare în viața ta este o intenție, o afirmație cu care te trezești în minte și în suflet, și pe care îți dai voie să o urmezi fără să încerci să te asiguri că iese, că va merge, că va funcționa.

Magia dezvoltării personale nu stă în a spune oamenilor ce să facă și cum să gândească chiar dacă tu vezi ”soluția” la orizont, ci să-l accepți și să-l aștepți pe celălalt pe drumul propriei sale conștientizări. Și, bineînțeles, aceeași bunăvoință este valabilă pentru propria persoană.

Rolul tău ca om (valabil și pentru Life Coach) este să uzi o floare, nu poți să o ”faci” să crească, ea crește singură și își trage singură seva vieții pentru că e natural florii să crească și să înflorească.

Asta am învățat de curând de la trainerul nostru Alice, la cursul de Life Coaching pe care îl urmez acum la MT Evolution Academy.

P.S. Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un share pe FB!

P.S. Primul meu eBook, dedicat feminității este online și este disponibil aici pentru comandă!

Cu drag,

Cristina (Colecționarul de Vise Scrise)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s