Luna Nouă în Pești: vindecătorul mistic

 

luna noua pesti 17 martie.jpgLuna Nouă ne amintește în fiecare lună de posibilitatea unui nou început, fie că este vorba despre un obicei de viață sănătos, o dietă mai sănătoasă sau chiar o schimbare radicală. Pe lângă energia începutului susținută de Luna Nouă din Pești, din 17 martie, suntem împinși de la spate pentru a lua o decizie, pentru a reevalua un aspect din viața noastră, și de Jupiter retrograd (care va merge în această mișcare retrogradă pentru următoarele patru luni, până în 10 iulie).

Avem nevoie de impulsul scorpionic pentru o transformare, iar dacă aceasta nu vine de bună bună voie și din proactivitate, atunci emoțiile vor deveni și mai intense pentru că se cer băgate în seamă și prelucrate.

Primele luni ale acestui an au fost pline de emoționalitate (elementul apă-semnul Peștilor și Luna) și intensitate, de reordonări și retrospective care să ne pregătească pentru o mare transformare, dar și pentru vindecare (apa este purificatoare). E ca și cum începutul de an nu mai respectă calendarul pentru că adevăratul început este dat de încheierea unui ciclu de transformare.

Peștii, a căror simbolistică vizuală este reprezentată în horoscop de doi pești care înoată în direcții diferite, seamănă în plan mai profund cu un văl între trecut și viitor, văzut și nevăzut, conștient și inconștient, sacru și profan. Pentru ce ne este necesară pendularea obositoare între două extreme? Pentru a demola cu forța apei (emoțiile – semnul Peștilor) ce am construit cu încăpățânare și a putea alege din nou, poate mai potrivit cu ființa noastră.

semnul pestilor in horoscop

Semnul Peștilor încheie și un ciclul de 12 luni în horoscop, iar odată cu Luna Nouă ne dă șansa la visare, la a crea o altă perspectivă asupra vieții, diferită de cea pe care o trăim deja, mai ales, dacă suntem nefericiți, neîmpliniți sau în continuă căutare.

În adâncurile subconștientului, guvernat luna aceasta de energia Peștilor, șade și cea mai mare rană a noastră, dar și o cale către vindecare. Dacă rana o descoperim în manifestarea noastră de toate zilele (în carieră, la job, în familie), vindecarea vine mai mult pe care de introspecție, de meditație cu propria persoană, de iubire și acceptare de sine (lecțiile date de energia Peștilor).

Înainte de a ne înhăma în yang-ul (acțiune, foc, pasiunea) Berbecului, următorul semn zodiacal (din 20 martie), avem nevoie de forța vindecătoare a apei din Pești pentru oblojirea rănilor din trecut, pentru prelucrarea unor emoții băgate sub preș, pentru mai multă grijă și mai multă odihnă, adică pentru acele calități yin (feminine) pe care ni le neagă toți ceilalți, și chiar noi înșine.

P.S. Primul meu eBook ”Călătoria Zeiței Interioare. O poveste despre vindecarea feminității” este disponibil pentru comandă online aici!

ebook new cover

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s