Luna Nouă în Vărsător: De ce iubirea de sine înseamnă și binele colectiv?

Luna-Noua-Varsator-februarie 2018
Sursa: http://yourshocktherapist.blogspot.de

”Collaboration is not about gluing together existing egos.
It’s about the ideas that never existed
until after everyone entered the room. ”
~ Anonymous

După tăvălugul emoțiilor din Rac și după dramatismul Leului de luna trecută, în care am avut două Luni Pline, luăm prima gură de aer (semnul Vărsătorului) adevărată: Știu cine sunt, știu care e drumul și adevărul meu, știu cine e potrivit sa rămână în viața mea și cine nu. Nu mai trebuie decât să onorez toate aceste adevăruri prin acțiune.

Exact energia acțiunii ne e pusă așadar la dispoziție de eclipsa solară în Vărsător de pe 15 februarie.

Vărsătorul, ca semn de aer fix (Yang-ul mental) se caracterizează prin intelectualitate, curiozitate, sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate, capacitate de comunicare. Spre deosebire de frații săi ”aerieni”, Gemeni și Balanță, Vărsătorii sunt foarte hotărâți. Concentrarea și focusul lor se nasc tocmai la granița dintre perseverență (semnul fix) și intelectualitate (semn aer).

Vărsătorul este un semn al paradoxurilor, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, sunt atrași de colectivități și grupuri, dar doar în ideea de a fi liber autentic sau de a conduce după ideile proprii și originale. Nu cred că munca de CEO al unei corporații ar fi potrivită unui Vărsător :)).

Spre deosebire de orice altă lună nouă, Luna Nouă din februarie e însoțită și de o eclipsă parțială de Soare ( în timpul Eclipsei de Soare, Luna este se află între Pământ și Soare, în întuneric). La nivel energetic și psihologic, efectele vor fi resimțite nu doar în perioada apropiată datei de 15 februarie, ci pe parcursul a câteva luni. Vă mai amintiți de eclipsa solară din LEU, din august 2017?

Luna Nouă semnifică renaștere și noi începuturi și avem și energia necesară să facem asta după o iarnă de hibernare și recuperare. O retrospectivă a celor șase luni care s-au scurs de la Eclipsa în Leu din august ne ajută în această evaluare. Și Leul și Vărsătorul reclamă întotdeauna primul loc, adică să devenim protagonistul vieții noastre. Și dacă noi suntem bine cu noi înșine asta înseamnă și binele colectiv.

Cuvintele-cheie ale acestei energii sunt: individualitate și conștiință colectivă. Rolul Vărsătorului, din punct de vedere astrologic (adică în varianta ideală la care omul poate accede prin dezvoltare și evoluție) este acela de a se transforma pe sine și a transforma și mulțimile. În mod evident, natural, conform legilor naturii, și nu prin manipulare sau agresiune. De asemenea, Vărsătorul guvernează și sistemul nervos,

Darul Vărsătorului, guvernat de planeta Uranus ( The Awakener=cel care trezește) este acela de a avea abilitatea de a se detașa, pentru a obține o perspectivă mai amplă asupra lucrurilor. Această detașare poate fi prost înțeleasă de ceilalți ca neimplicare, însă este absolut necesară pentru a obține o vedere clară și amplă asupra lucrurilor. Este ca și cum nivelul de conștientizare și responsabilizare ți-ar facilita accesul de la parterul casei la etajele superioare: vederea de ansamblu este alta, obligațiile, dar și satisfacțiile sunt mai mari.

 

Un alt cuvânt-cheie al energiei Vărsătorilor, cu care intrăm în contact în această perioadă, este autenticitatea și relația cu sine însuși. Nu există pedeapsă mai mare pentru Vărsători decât conformismul și îngrădirea libertății de exprimare. De altfel, Vărsătorul guvernează la nivel biologic și energetic sistemul nervos, de unde putem deduce că problemele la nivelul sistemului nervos pot fi cauzate de confuzia mentală, conformismul și lipsa unei căi proprii.

Suntem în continuare influențați și de energia lui Jupiter în Scorpion funcționează în continuare ca un catalizator (cel puțin până în noiembrie 2018). Jupiter este planeta expansiunii, cea care își va extinde influența energetică asupra domeniilor de viață care necesită cel mai mult atenția noastră. Va exacerba atât o energie pozitivă (prin abundență și prosperitate), cât și una negativă (dureri vechi, emoții refulate, decizii proaste din trecut, intimitate emoțională).

Cei mai afectați de această Eclipsa de Soare în Vărsător sunt semnele fixe (Leii, Taurii , Scorpionii, evident Vărsătorii, doar februarie e aniversarea lor), și Racii care sunt zodiile guvernați de energia Lunii.

P.S. Dacă ți-a fost de folos articolul, te invit și pe pagina de FB sau în grupul Visătorilor!

 

Un gând despre &8222;Luna Nouă în Vărsător: De ce iubirea de sine înseamnă și binele colectiv?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s