Meditație ghidată pentru chakra celui de-al treilea ochi (Ajna chakra)

Din tot studiul pe care l-am făcut pentru cursul Călătoria Zeiței Interioare, cred că cel mai ușor mi-a fost să asociez arhetipul feminin al Hestiei (Femeia Mistică) cu chakra celui de-al treilea ochi. Cu siguranță, și voi vă gândiți la același dar pe care îl au doar femeile, cunoscut popular ca al șaselea simț: INTUIȚIA.

Presimțirile bunicilor noastre și calitățile de prezicătoare ale înțeleptelor satului nu sunt deloc o coincidență, ci o accesare naturală și conștientă a energiei feminine. Chakra celui de-al treilea ochi este o chakră cu o nuanță puternic yin (feminină), deși poate fi accentuată și la bărbații care practică meditație, yoga sau alte forme de spiritualitate.
De fapt, clarviziunea are de-a face cu abilitatea de a vedea lumea cu claritate și cu o minte limpede. Atunci când energia acestei chakre este blocată, suntem prinși în capcana iluziilor și nu suntem onești cu noi înșine cu ceilalți (adică nu ne-am făcut munca pe nivelul chakrei de mai jos, a chakrei gâtului, cu a cărei energie învățăm să ne exprimăm clar și onest).
Din cauza condiționărilor mentale și a educației primite, acasă și în societate, nu suntem obișnuite și încurajte să ne conectăm la intuiția noastră, la ghidul nostru interior, pentru că nu ”părem” credibile, e ocult, nu așa de face, nu e logic.
Așa învățăm, de pildă, și să nu avem încredere în vocea noastră interioară, care poate bolborosea ceva atunci când eram copii și aveam curaj, dar care a fost amuțită din frică.
Femeia cu arhetipul Mistic se află într-o permanentă căutare și împărtășire a adevărului, dar și a lumii nevăzute, care ar putea să vină în ajutorul a ceea ce cunoaștem deja, spre echilibrarea noastră: logică și intuiție, gândire și emoții, material și spiritual.              Arhetipul Femeii Mistice crează un spațiu sacru prin meditație, yoga, interpretarea viselor, dans, artă, poezie, călătorii interioare ghidate, interpretări astrologice sau învățături transmise.

Transcript:

Așază-te într-o poziție confortabilă: cu șezutul pe un fotoliu sau pe salteaua de yoga, ca și cum te-ai pregăti de meditație. Ține spatele drept. Ochii sunt închiși.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Lasă aerul să iasă afară complet, împingu-l din diafragmă. Lasă energia să circule. prin tot corpul.Fii atentă la respirație. Inspiră aer din plin în abdomen. Expiră, eliberând tot aerul strâns în abdomen.
Odată cu inspirul, du-ți atenția între cele două sprâncene, chakra celui de-al treilea ochi. Inspiră și expiră de câte ori. Relaxează. Dă drumul emoțiilor.Lasă gândurile să vină și să plece.
Pe următorul inspir, imaginează-ți că desenezi cu ochii minții un cerc luminos, în zona dintre cele două sprâncene. Inspiră și expiră aer din plin. Nu forța. Lasă cercul luminos să se formeze. Observă numai. Singura ta grijă, aici și acum, este respirația ta. Nu pierde contactul cu ea. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Cu următorul inspir, vizualizează o bilă mare de culoare indigo, care țâșnește din dreptul frunții tale. La început, este mai puțin densă, mai puțin colorată, mai mică. Dar odată cu respirația completă, abdominală, bila indigo se mărește, aducând calm și claritatea minții tale.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Rămâi în contact cu această energie de calm și serenitate, poate nouă pentru tine. Respiră. Contemplă. Memorează.
Acum vizualizează din nou bila indigo din dreptul frunții tale, exact între cele două sprâncene. Inspiră și expiră profund, de la căile nazale până în torace și abdomen. Și memorează culoarea indigo și starea de calm și pace interioară. Iar data viitoare, când vei simți că o iei razna de la atâta agitație, că ai o migrenă sau, pur și simplu, te simți obosită, fii atentă la respirația ta și conectează prin respirație cu liniștea minții tale.

P.S. Dacă ți-a fost de folos acest articol, te aștept și pe facebook, pe pagina oficială sau în grupul de FB.

https://www.facebook.com/cristinalotru01/

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s