Emisiunea ”K la noi”: despre vise și visuri, dezvoltare personală, schimbare, cărți, prezență și spiritualitate

Dacă doriți să mă cunoașteți mai bine și să aflați și cum privesc eu lumea ”K la noi” și ce aș schimba la noi ca oameni, vă invit să mă urmăriți în emisiunea lui Florin Bobu. Am vorbit despre povestea mea personală cu meditația, depresia și vocația, despre democrația noastră aflată în criză existențială și despre ce înseamnă să visezi cu adevărat.

A visa înseamnă să devii responsabil de viața ta, să creezi o nouă lume decât cea în care ai fost educat, să știi cine ești cel adevărat, nu cine pretinzi că ești sau cine îți spune lumea ca ești.

Democrația noastră este o fecioară tânără de 28 de ani, care are o criză existențială. După apatie și nepăsare, apare revolta și agresiunea, și asta ne dă impresia că facem o schimbare, mai ales când îi învinovățim pe ceilalți. Dar adevărata schimvare înseamnă curajul, decizia schimbării personale. Curajul crește nivelul de conștientizare și energie și înseamnă decizia personală de a afla cine ești cu adevărat, de a face lumea și locul în care te găsești acum și aici mai bune.

Și aș considera un fel de soluție universală relația cu tine însuți: dacă tu te accepți și te iubești așa cum ești, vei începe să-i privești frumos și pe ceilalți. Dar relația cu tine însuți este responsabilitatea ta, nu poți să-i încarci pe ceilalți cu responsabilitatea asta.

Noi ca societate și vremuri suntem foarte neobișnuiți cu starea interioară: de instrospecție, meditație, rugăciune, de analiză, oricum am vrea să numim spațiul acela în care intrăm în contact cu noi înșine. Pentru că ne e frică de ce-am putea descoperi acolo, așa că preferăm să anesteziem durerea cu speranța că va trece.

Enjoy,

Cristina (Colecționarul de vise scrise)

P.S. Dacă v-a fost de folos emisiunea, vă aștept și pe Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s