Meditație ghidată chakra gâtului: Exprimarea adevărului interior

Cu cât urcăm în sus de-a lungul șirei spinării, se spune că fiecare chakra vibrează la un nivel din ce în ce mai înalt, mai rapid și mai eficient. Dacă mă aflu la etajul al doilea al casei am o altfel de viziune față de a fi la parter. Știu cine sunt, știu care e drumul și adevărul meu, șiu cine e potrivit să rămână în viața mea și cine nu.

Un efect secundar al deschiderii chakrei gâtului este dezvoltarea abilităților intuitive (vizibil, în special, al femei), de cunoaștere si de comunicare, atât verbale, cât și paraverbale.

Meditație ghidată pentru chakra gâtului

Așază-te într-o poziție confortabilă: cu șezutul pe un fotoliu sau pe salteaua de yoga, ca și cum te-ai pregăti de meditație. Ține spatele drept. Ochii sunt închiși.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Lasă aerul să iasă afară complet, împingu-l din diafragmă. Lasă energia să circule. prin tot corpul .Fii atentă la respirație. Inspiră aer din plin în abdomen. Expiră, eliberând tot aerul strâns în abdomen.
Odată cu respirația, conectează-ți mintea la zona gâtului, exact la baza laringelui. Adu-ți aminte de un moment în care ai făcut roșu în gât, iar zona aceasta era tocmai cea mai dureroasă, de nici nu puteai să înghiți. Inspiră adânc pe nas și adu căldură prin respirație la baza laringelui, ca și cum te-ai hidrata și ai lua o gură puternică de apă. Continuă cu expirul. Dă afară din corp tot ce-ți nu mai este folositor și tot ce nu ai putut exprima în trecut prin cuvinte. La următorul inspir, imaginează-ți că tu căpșușești prin respirație și energie (căldură) această zonă rănită, de la baza laringelui.
Repetă după mine în gând: Mă iert pentru că n-am avut puterea de a mă apăra prin cuvânt. Promit să-mi exprim adevărul interior, oricare ar fi acela.
Acum inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1). Relaxează.
La următorul expir, încearcă să oprești aerul la baza laringelui, ca și cum ți-ai îngroșa intenționat vocea. Sunetul arată cam așa.
Acum inpiră din nou pe nas. Profund. La următorul expir, ține gura întredeschisă și formează ușor cu buzele litera ”o”, încercând să-ți îngroși vocea prin respirație.
Repetă de câteva ori acest exercițiu de respirație și hidratează cu energie zona laringelui.

Celelalte meditații ghidate pentru restul chakrelor le găsiți tot pe blog.

Dacă ți-au fost de folos articolul, te invit cu un like sau share și pe pagina de FB.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s