Meditație ghidată: chakra inimii

 

Așază-te într-o poziție confortabilă: cu șezutul pe un fotoliu sau pe salteaua de yoga, ca și cum te-ai pregăti de meditație. Ține spatele drept. Ochii sunt închiși.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Lasă aerul să iasă afară complet, împingu-l din diafragmă. Lasă energia să circule. prin tot corpul .Fii atentă la respirație. Inspiră aer din plin în abdomen. Expira, eliberand tot aerul strans in abdomen.
Păstrează atenția pentru câteva secunde doar pe respirație.
Scaneaza acum rapid întreg corpul. Fixează zona inimii. Inspira si adu aer prin respirație în zona inimii. Așază palma stângă în zona pieptului și continuă să respiri.
Cu palma stângă în zona inimiifii atentă cum respirația traversează zona pieptului, atât la inspir, cât și la expir. Energia vieții curge prin de la nas, la inimă, până în abdomen, și te umple de vitaliate
Acum spune-ți în gând: Sunt recunoscătoare Universului pentru respirația mea.
Continuând să-ți păstrezi atenția pe zona inimii, imaginează-ți o bilă de culoare verde, care pulsează în pieptul tău odată cu respirația. Conectează-ți mintea cu lumina verde și simte căldura care se formează în piept. Aceasta este energia vieții, a vitalității. Spune-ți în gând: Sunt recunoscătoare Universului pentru viața mea.
Ține minte această conectare cu energia vieții, cu respirația, cu energia iubirii. Reia exercițiul atunci când ești nervoasă sau supărată sau te simți stoarsă de energie.
Adu-ți atenția din nou la respirație. Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Acum mută-ți atenția în zona palmei stângi care atinge zona pieptului. Cu fiecare inspir, căldura palmei întâlnește lumina verde din zona inimii și corpul ți se umple de vitalitate și iubire.
Păstrează-ți atenția pentru câteva secunde doar senzația de atingere dintre inimă și palma ta. Simte cum emergia palmei tale mărește energia inimii. Spune-ți în gând: Sunt recunoscătoare Universului pentru acest corp.
În această stare de recunoștință, adresează un gând de mulțumire corpului tău pentru că te ține în viață prin respirație, ție pentru că în aceste câteva minute ai făcut un exercițiu de iubire de sine și unei persoane dragi, care traversează un moment greu.Acum poți împărți din preaplinul inimii tale oricui consideri că are nevoie de iubire.

Poți găsi celelalte meditații ghidate aici, aici și aici.

Dacă ți-au fost de folos articolul, te invit cu un like sau share și pe pagina de FB.

https://www.facebook.com/cristinalotru01/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s