Feminitate și senzualitate: Calea naturală a tranformării

There is a knowledge of the heart that gives deeper insight. The knowledge of the heart is in no book and is not to be found in the mouth of any teacher, but grows out of the you like green seed from the dark earth” (Jung)

           Ce am realizat de când am început eu însămi Călătoria Zeiței Interioare este că noi femeile experimentăm starea de Acasă, de a fi în esență feminină, în momentul când ”ieșim” din minte și ne conectăm la corpul nostru. Când devenim atente la corpul nostru prin observarea respirației (care produce liniștirea minții), devenim atente și grijulii cu noi înșine, și cu ceilalți.

         Ce ne aduce această conectare cu al nostru corp?: observarea stărilor emoționale, a dispozițiilor, a gândurilor care se îngrămădesc în mintea noastră, a oboselii și a bolii din corp, a felului cum relaționăm cu ceilalți. Deși poate fi dureroasă această conectare cu al nostru corp pentru că ne admitem limitele și ne recunoaștem greșelile, este singura care aduce vindecarea pentru că singurul adevărar neîndoielnic este ceea ce ne transmite corpul nostru.
Conectarea cu al nostru corp ne aduce și conectarea cu psihicul nostru, care pentru femei, este ”împrăștiat” în tot corpul deoarece femeia suprapune relațiile cu independența sa, rațiunea cu emoționalitatea, stările de dispoziție cu realitatea, sexualitatea cu spiritualitatea. Scopul psihicului feminin este de a crea o unitate, o relație, indiferent de ceea ce presupune asta pentru energia femeii: stres, multitasking, raționalizare, oboseală fizică și psihică, compromisuri în relații.
Prin această conectare și observare atentă a corpului nostru găsim multe răspunsuri demult căutate. Începem să ne cunoaștem mai bine ca femei, să vedem care este acea esență specifică doar nouă femeile și cum arată vasul în care se scurge esența feminină unică, pentru fiecare dintre noi.
Tot căutând modele de feminitate autentice și instrumente care să ne ajute să ne cunoaștem mai bine ca femei, ne lovim de stigmatizări, credințe false și istorie. Și în loc să le privim ca o ocazie unică de a inversa clepsidra și de a deveni creative în a descoperi vindecarea energiei feminine, ne angrenăm (tot la nivel mental, firește, că așa ne-a învățat societatea) în lupte de clasă, de roluri și păreri.

        Dar dacă totuși corola bunului simț ne spune că nu prea am rezolvat mare lucru cu a fi amazoane, femei-bărbat sau alt subtitut al femeii autentice, propun să învățăm să ne conectăm la singurul ghid care nu ne minte niciodată: corpul nostru. Corpul tău îți spune starea de sănătate, daca ai mintea agitată, dacă ești stresată sau relaxată, dacă ești obosită sau plină de vitalitate, dacă ești iubită și fericită în relație, dacă lucrezi din pasiune sau din corvoadă.
  Nu mai pierde timpul și nu te mai minți singură că nu există decât o cale decât masculină, decât mentală, decât din ambiție, că astea nu sunt caracteristice nouă femeilor, deși ni le-am însușit credibil.
Când ne permitem ca femei să ne dăm spațiu și timp pentru noi înșine, pentru obiceiuri și ritualuri feminine (meditație, yoga, dans, hobby-uri, întruniri cu alte femei), descoperim o lume dincolo de ceeea ce credeam că există în mintea noastră. Învățăm să trăim cu plăcere, cu drag, cu vitalitate, cu prezență, cu entuziasm pentru ziua de mâine, toate aceste caracteristici ale ființei noastre feminine pe care le-am uitat sau ni le-am negat din start.
Această energie receptivă, deschisă a femeii și starea de prezență se traduc prin senzualitatea femeii, în limbaj cotidian. Doar că neasumându-ne senzualitatea ca femei, am deviat spre judecarea femeilor pe care le considerăm voluptoase și sexuale, iar la polul opus am folosit senzualitatea ca monedă de schimb pentru relații și succes, dezgolind-o astfel de sensul primordial.
      Senzualitatea nu înseamnă doar estetică și forme fizice sau vorbe dulci și forme voluptoase. Înseamnă o privire caldă prin care transpare calmul minții, iar energia feminină curge din mentalul care judecă, în zona inimii și în tot corpul, până în vârful degetelor (dacă vrei să recunoști senzualitetea unei femei privește mișcările degetelor și ale mâinilor).
Senzualitatea femeii este ca un magnet pentru ceilalți deoarece invită într-un spațiu de prezență și iubire, de calm și mister, într-o aură de protecție ca incită la transformare interioară.
  Senzualitatea femeii este poarta către inima oamenilor. Senzualitatea se traduce, dincolo de consumerism, prin atenție și prezență. Atunci când o femeie transmite senzualitate, de fapt, ea oferă un dar celorlalți, prin faptul că le captează atenția și că în minutul de glorie ceilalți se simt cu adevărat importanți, ascultați, motivați.
O femeie care învață să-și asume senzualitatea devine mai receptivă și deschisă către viață și către ceilalți. Radiază energie pozitivă care atrage, la rândul ei, oamenii și evenimentele potrivite. Energia senzualității este vindecătoare pentru că permite corpului să se deschidă și energiei să curgă.

       Dacă vrei să-ți recunoști senzualitatea, înscrie-te la programul de lucru 21 PRACTICI ZILNICE SENZUALITATE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s