Meditație ghidată: Chakra plexului solar

Chakra Manipura: Lupta nobilă

Nivelul plexului solar (elementul foc) îmi permite să privesc în dedesubturile ființei mele și să arunc o privire spre subconștientul lacustru (în zona emoțiilor), să ard la nevoie etape și frici (din chakra rădăcină), astfel încât noul să se nască. Aici experimentez puterea de a face fata vieții, de acționa, de a lua proactiv decizii. Uneori vibrația energiei e cea a Războinicului perpetuu, mereu furios, revoltat pe exterior și frustrat pe interior, gata să lupte pentru idealurile sale.

Problema nu e impulsul de a lupta (la nivelul plexusului solar întâlnim un nivel de energiei clar superior apatiei și a lipsei de sens în viață, deși poate agresiv). Problema e atașarea de idealuri și calitatea lor. La fel de multa energie și sens manifestă și un rasist sau un dependent, doar că rezultatul nu e pro-evoluție, iar manifestarea furiei e un bumerang distructiv și auto-distructiv.

Reorerientez această energie războinică spre interio pentru a-mi crește curajul, independența, forța de care am nevoie să fac față provocărilor vieții.

Transcript pentru meditația ghidată: întărirea energiei din chakra plexului solar

Așază-te îtr-o poziție confortabilă: cu șezutul pe un fotoliu sau pe salteaua de yoga, ca și cum te-ai pregăti de meditație. Ține spatele drept. Ochii sunt închiși.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Espiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Lasă aerul să iasă afară complet, împingu-l din diafragmă. Lasă energia să circule, prin tot corpul .Fii atentă la respirație. Inspiră aer din plin. Aerul este din plin pentru toată lumea.
Scanează acum rapid întreg corpul. Fixează zona care pare încordată. inspira si adu aer prin respirație în zona dureroasă. Acum relaxează. Durerea trece
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Imaginează-ți un cerc de foc care arde în spatele stomacului. Este chakra plexului solar, numit și creierul abdominal. Inspiră și expiră. Când inspiri, bila de foc se mărește. Când expiri, bila de foc atinge parcă atinge coloana vertebrală, trimițând energie de-a lungul spatelui și în tot corpul.
Conectează-te prin respiratie cu această căldură puternică din jurul buricului și imaginează-ți că împingi prin respirație această forță până-n inimă, și până în zona capului. Odată cu respirația, mintea se liniștește. Rămâi doar tu și corpul tău. Urmează-l. Simte-i energia și căldură. Focul pe care-l simți în jurul buricului este puterea ta interioară, care te ajută la transformare, regenerare. Conectează-ți mintea la această forță interioară și repetă în gând: Eu pot.
Acum repetă inspirul și expirul de la începutul meditației. Inspiră pe nas. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Acum repetă după mine următoare mantră pentru întărirea energiei din plexul solar.
Am curaj să-mi îndeplinesc visurile. Îmi cunosc misiunea personală și am încredere în calitățile mele naturale. Adevărul este arma mea.Nu lupt împotriva lumii, ci mă lupt cu fricile mele ca să le depășesc.
Fii atentă la căldura pe care corpul o emană în jurul buricului când rostești aceste cuvinte. Asta înseamnă că afirmațiile pozitive rezonează cu al tău corp, cu lumina din tine.

https://www.facebook.com/cristinalotru01/

  • Dacă ți-a fost de folos meditația ghidată, te aștept cu un share pe FB!
  • Înscrie-te la newsletter pentru celelalte 4 meditații ghidate care urmează pentru echilibrarea energiei celor 7 chakre.
  • Primele 2 meditații, le găsești aici și aici!

Cu drag,

Cristina (Colecționarul de vise scrise)

V.I.S. (Vindecare, Inspirație, Schimbare)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s