Meditație ghidată pentru chakra sexualității

Vindecarea energiei feminine: echilibrarea chakrei sacrale (element apă)

CHAKRA SACRALĂ, chakra a doua, este responsabilă de echilibrarea energiei sexuale, a creației și creativității, sediul energiei feminine.
Abisurile nevăzutului, emoțiile, ceea ce simte corpul și sufletul nostru la unison, uneori în contrast cu mintea rațională, sunt atribute ale energiei feminine.
Acesta este rolul nostru ca femei: să visăm și să creăm orice formă de viață sau pro-viață. Creativitatea și energia sexuală (a creației) sunt energiile cele mai importante ale unei femei. În cazul în care nu sunt onorate într-o relație de iubire SĂNĂTOASĂ și/sau într-o manifestare creativă din PLĂCERE, corpul femeii se va îmbolnăvi.
Avem această capacitate, unică, de a intui, de a simți și presimți, de a empatiza și de a prezice. Atunci când nu ne urmăm această voce interioară, o facem pentru că ne e frică.

Transcript meditație ghidată pentru chakra sacrală

Așază-te într-o poziție confortabilă: cu șezutul pe un fotoliu sau pe salteaua de yoga, ca și cum te-ai pregăti de meditație. Ține spatele drept. Ochii închiși.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Lasă aerul să iasă afară complet, împingu-l din diafragmă. Lasă energia să circule. prin tot corpul .Fii atentă la respirație. Inspiră aer din plin. Aerul este din plin pentru toată lumea.
Scaneaza acum rapid întreg corpul. Fixează zona care pare încordată. inspira si adu aer prin respirație în zona dureroasă. Acum relaxează.
Imaginează-ți o lumină portocalie care îmbrățișează zona abdominală, abdomenul inferior, organele genitale, uterul. Este zona chakrei a doua, chakra sacrală, locașul creației și a creativitatii.
Zona uterului este chakra feminității. Doar femeia conține această energie primordială care dă naștere.
Te scalzi în lumina portocalie ca și cum ai pluti pe valurile unui ocean.
Fii atentă la mișcarea bazinului tău. Mișcarea bazinului ia forma apei. Se unduiește. Se mișcă. Visează. Creează. Relaxează.
Totul se mișcă, totul se schimbă, emoțiile vin și pleacă, gândurile vin și pleacă. Îmbrățișează schimbarea prin conectarea cu această energie feminină, energia care doar udă o sămânță și o lasă să crească.
Inspiră și expiră pe nas de câteva ori. Inspiră adânc, numărând în gând până la 5 (1-2-3-4-5). Expiră tot pe nas și numără invers până ajungi la 1. (5-4-3-2-1).
Acum repetă următoarea mantră pentru echilibrarea chakrei sacrale.
Acum și aici, aleg să îmi onorez feminitatea. Această meditație este darul meu pentru mine. Încep să dau drumul credințelor vechi, relațiilor toxice și oamenilor incompatibili cu mine.
Asemeni fluxului apei, las energia mea să curgă prin corp, prin viață, situații și relații. Nu rămân fixată în trecut. Las energia apei să curețe și să vindece ce e dureros, să relaxeze orice mușchi încordat, să hrănească prin respirație doar ce e îmi e folositor.
Conștientizez respirația care curge în corpul meu. Cu fiecare respirație, un nou val de emoție mă înconjoară. Așa cum îmi accept natural respirația, îmi accept și emoțiile. Sunt parte din mine.
Sunt în acord cu energia mea feminină, deschisă, receptivă, care hrănește și vindecă.
Sunt conștientă de puterea creatoare a energiei feminine. Mă las ghidată de intuiție și aduc un suflu creativ în orice aspect al vieții mele: în job sau carieră, în relație, în practicile mele spirituale.
Îmi onorez corpul prin ascultare și grijă de sine. Înțeleg semnificația unei relații sănătoase, funcționale și importanța sexului ca schimb de energii sacre între parteneri.
Acum și aici, aleg să îmi onorez feminitatea.

P.S. Prima meditație ghidată din seria celor 7 o găsești aici.

P.S.2 Dacă ți-a plăcut meditația, te aștept cu un feedback pe pagina de FB.

Cu drag,

Cristina (Colecționarul de vise scrise)

V.I.S. (vindecare, inspiratie, schimbare)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s