Marte în Scorpion – Chirurgul fără anestezie

Energia marțiană a Scorpionului este exacerbată, între 9 decembrie 2017 și 26 ianuarie 2018, și de trecerea lui Jupiter prin dreptul acestui semn (până în noiembrie 2018).

Pentru fiecare zodie în parte, în funcție de unde se află Scorpionul în harta natală, evenimentele din ultimul an se vor aduna concentric într-o situație de criză. În mod natural, Scorpionul te invită la a privi onest această criză și la a-ți mobiliza toate resursele interioare și motivația de a o traversa. Refuzul sau rezistența fiecăruia dintre noi vor fi direct proporționale cu greutatea bolovanului pe care îl cărăm cu greu în spate: fie că vorbim de relații toxice, sănătate șubredă, lipsă de motivație și disciplină, visuri neîmplinite, cariere nesatisfăcătoare etc.

hestia first born goddess

Scorpionul aduce, în prim plan, o muncă de responsabilizare a propriei persoane, o energie greoaie, de care tindem să fugim tocmai pentru că ne pune instrumentul de lucru direct în mână. Să nu ne fie frică însă, Scorpionul ne pune la îndemnă și strategia de luptă: oricare ar fi situația, puterea de a o traversa de află în înșine, iar schimbarea (moartea iluziilor trecute) nu face decât să ofere prilejul unei renașteri.

În energia de vibrație înaltă (atunci când este conștientizat), Marte în Scorpion vorbește despre o altfel de luptă, lupta fără arme, fără victime și agresori. Lupta interioară înseamnă transformare, schimbare, evoluție, pentru că se lucrează la nivel profund, subconștient și inconștient cu propriile resurse interioare, propriile frici și temeri, traume și deziluzii.

De multe ori, ne poticnim de așa-zisele cuvinte reci și priviri dure ale Scorpionului, care ajung până-n străfundul sufletului nostru ca să scoată de acolo ce ne doare mai tare spre a vindeca.

Marte în Scorpion este diferit de Marte în Berbec, celălalt semn în care Zeul Războiului, Marte, se simte la el acasă. Marte în Scorpion stârnește focul luptei, mai întâi în interior. Caută să rezolve conflictele interioare, uneori și pe cele exterioare, cu toate armele și resursele lui posibile. Dacă totuși nu-i iese, pârjolește tot ce e în jur. De-asta Scorpionul este privit ca maleficul zodiacului. Transformarea și schimbarea de tip scorpionică se vor produce fără-doar-și-poate.

Cauza nobilă din spatelui efortului supra-omenesc al lui Marte în Scorpion este una transpersonală, și nu personală. De aceea, dacă aveți în viața voastră un Scorpion care vă așază în față lupa adevărului, nu-l ocoliți și nu luați personal ce proiectați asupra lui. Luați-vă spațiu între gând și emoție, între gând și acțiune, și întrebați-vă de ce rezonează atât de puternic în voi ce spune un Scorpion.

O fi intensitatea energiei lui, sau adâncimea durerilor voastre interioare? Unde anume șade responsabilitatea voastră în această ecuație?

Berbec: sectorul financiar, datorii, moșteniri, relația cu banii: lipsă sau abundență?
Taur: relații și cuplu, lupta dintre colaborare, parteneriat și nevoia de independență, specifică Scorpionului
Gemeni: sănătate, relația cu al vostru corp (ascultare sau lipsă de disciplină fizică), împlinire prin  muncă și/sau profesie?
Rac: viața publică, imagine și rolul social, cum vă prezentați în fața lumii și în ce resurse personale sunteți încrezători?
Leu: relațiile cu familia și trecutul, răni și traume pe care e necesar să le vindecați, ce valori trebuie reîntărite pentru binele familiei?
Fecioară: deplasări și drumuri pentru rezolvarea treburilor birocratice, redeșteptarea interesului pentru studii și educație profesionalp
Balanță: criza poate avea legătură cu amânarea responsabilitatea în valorificarea resurselor interioare, cum stați la capitolul ”stimă de sine?”
Scorpion: decizii radicale își continuă drumul pe care ați apucat la începutul anului, și mai multe situații neprevăzute în schimbarea imaginii de sine, a individualității, multa energie consumată în contul personal
Săgetător: depășirea unor frici și blocaje, recalibrarea intuiției și reconectarea la această resursă inepuizabilă, de care amintește Scorpionul
Capricorn: e momentul pentru noi decizii, noi perspective, schimbare de scenariu și personaje, renunțarea la încăpățanarea caracteristică, principiu comun cu Scorpionul
Vărsător: afirmare socială, ieșire din anonimat, întărirea poziției sociale, încredere în sine
Pești: afundați-vă în apele adânci ale subsonștientului scorpionic pentru a afla răspunsurile potrivite, Scorpionul vă îndeamnă: ce căutați în afara voastră se afla cu mult timp înainte în voi înșivă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s