Luna Decembrie – Luna Feminității

Luna decembrie, ”luna cadourilor”, este perioadă în care suntem obișnuite să ne gândim cum să-i surprindem pe cei dragi, iar goana cumpărăturilor ne va epuiza probabil. De aceea, m-am gândit că ar fi de ajutor să învățăm, prin câteva obiceiuri simple, cum să avem grijă de energia noastră.

Sunt o mare susținătoare a conceptului de iubire de sine, pentru că atunci când ai grijă de tine și de fericirea ta, poți să le oferi celorlalți din prea-plinul tău, fără a te simți folosită, epuizată sau frustrată.

”10 obiceiuri care celebrează femeia din tine” își propune să ne ajute pe noi, femeile, să învățăm cum să accesăm și să avem grijă de energia care ne definește, și anume, energia feminină.

Sigur că, în acest proces, de reîncărcare a bateriilor, ne vom surprinde că intrăm într-un proces de autovindecare, pentru că vom intra în contact cu interiorul nostru: cu emoțiile, stările, gândurile noastre.

1) Primul obicei care pe mine personal m-a ajutat să-mi cunosc și să-mi accept limitele mentale și fizice, dar m-a și motivat să le depășesc este practica yoga. Am scris câteva articole pe blog, în care am detaliat cum m-a ajutat yoga în procesul meu de autocunoaștere și vindecare, plus beneficiile fizice, la nivelul corpului: îmbunătățirea respirațieiîntărirea muchilor, a articulațiilor, flexibilitate, mobilitate.

Echilibrare Chakra radacina (element pamant)

Eu am ales yoga ca practică prin care să am grijă de corpul meu, pentru că lucrează în același timp pe mai multe niveluri: fizic, mental, emoțional, energetic, însă putem alege orice practica sportivă pe care să o facem regulat.

Important este să ne stabilim intenția și motivația din spatele sportului. Pentru ca obiceiul să dureze și să fim motivați să nu renunțăm, trebuie să accesăm motivația interioară, adică acea motivație care nu depinde de cineva sau ceva din jur.

Exemplul meu: practic yoga regulat pentru că sunt conștientă că îmi îmbunătățește energia corpului fizic, mă ajută să am mai multă vitalitate și să fiu mai calmă.

2) Meditația. A medita poate insemna un prim pas catre iesirea din Matrix (deconditionarea sociala) prin autocunoasterea corpului (respiratie), acceptarea starilor emotionale si identificarea lor dupa modul in care respiram, calmarea mintii si acceptarea gandurilor fara a incerca sa le controlam sau sa ne luptam sa le indepartam si, nu in cele din urma, intelegerea modului cum functioneaza mintea (cat % functionam pe pilot automat si cat % mindful sau constient).

meditatie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3) Terapia si lucrul individual si/sau de grup, workshopurile de feminitate in care gasesti modele pozitive ale femininului autentic, sunt un must. Oameni de la care poti invata sa te cunosti si sa intri in contact cu adevarata ta putere, gasesti din plin. Trebuie doar sa-ti deschizi mintea si sufletul!  Informatii despre cursuri si traineri care sa te ajute poti afla aici pe blog.

4) Ritualul. Din seria celor 10 obiceiuri care iti intaresc feminitatea: RITUALUL.
Alege un spatiu din casa ta pe care sa-l amenajezi cu ceea ce iti aduce bucurie: lumanari, carti, jurnal, carti tarot, panoul viselor, betisoare parfumate, salteaua pt meditatie sau yoga. Ia-ti macar o jumatate de ora doar pentru tine, in care sa fii doar tu cu emotiile si gandurile tale.
Inspira si expira de cateva ori profund si incearca sa lasi gandurile sa treaca.
Ia contact cu emotiile tale, accepta-le si expira profund cu intentia de a le descarca.
Bucura-te de o imagine frumoasa din fata ta sau de mirosul lumanarilor parfumate. Cu asta seamana iubirea de sine.

ritualul

V.I.S (Vindecare, Inspirație, Schimbare)

În speranța că v-am trezit interesul pentru noul proiect”10 obiceiuri care celebrează femeia din tine”, vă provoc să implementați zilnic măcar un obicei care ne ajută să fim în contact cu noi înșine, să ne creștem puterea interioară și vitalitatea, toate caracteristici ale energiei feminine.

P.S. Dacă ți-a plăcut articolul, află următoarele obiceiuri care celebrează femininitatea pe pagina mea de Facebook!

like fb

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s