În fiecare dintre noi zace câte un Scorpion interior

Luna noiembrie aduce cu sine o energie a Scorpionului la puterea a doua. În afară de celebrarea scorpionilor, îl avem și pe Jupiter care va traversa acest semn pentru încă douăsprezece luni de acum încolo. Jupiter în Scorpion ne învață că atunci când alegem să luminăm chiar și acele părți mai puțin acceptabile de către societate, mai puțin vesele pe Facebook sau chiar dureroase, ne alegem pe noi înșine pentru că urmează să creștem, să evoluăm.scor.jpg

Așadar, următoarea perioadă, multe dintre zodii vor simți ce înseamnă să fii Scorpion, energia de care se tem cel mai mult: Scorpionul se ocupă de schimbări profunde, la nivelul subconștientului, de o analiză exagerată până în cele mai mici detalii și de provocarea schimbărilor radicale, fie că vrem, fie că nu.

Perceput cu un nivel de energie întunecată, Scorpionul are într-adevăr o energie distrugătoare și auto-distructivă. Deoarece este poate cea mai intensă zodie din zodiac, Scorpionul are nevoie să-și consume energia interioară, oricum ar fi. Fie că alege calea regală, de a fi independent, întreprinzător și multilateral dezvoltat, fie este băgat până în gât în dependențe de substanțe și relații obsesive.

Dacă ne oprim la această percepție comună asupra Scorpionului, evident ne așteaptă o perioadă nasoală pe care vom refuza să o îmbrățișăm. Și evident, vom continua să ne ignorăm acea parte întunecată din înșine, scorpionică, doar de amorul artei și de dragul pozitivismului, prost înțeles.

Mesajul scorpionic, însă, în toată aura asta întunecată, este că el se ocupă, în special, de problemele pe care le băgăm sub preș, de instinctele reprimate și dorințele înăbușite, de viață și de moarte, de sănătate și boală, de succes și eșec, spirit și materie. Deși este o zodie a extremelor, mesajul conștiinței superioare a Scorpionului este găsirea echilibrului, tocmai între aceste extreme, între care ne aflăm la un moment dat pe scena vieții. Între Umbră și Lumină, se află totalitatea ființei noastre, centrul pe care-l căutăm neîncetat, axa verticală care ne unește cu o forță mai mare și busola noastră interioară.

Urgența cu care va ne lovi nevoia schimbărilor în luna noiembrie este dată și de Luna Plină în Taur din 4 noiembrie (lună plină=încheierea unui anumit ciclu, etape), și de energia lui Jupiter în Scorpion, care ne vrea starea de bine și abundență.

Luna Plină în Taur a adus în prim plan câteva teme foarte cunoscute Scorpionului, care sunt reflectate ca o oglindă de către semnul său astrologic opus, Taurul: valoare materială și valoare personală, abundență sau sărăcie, psihanaliză sau escapism în dependențe, schimbare sau zona de confort, vitalitate sau apatie, independență sau dependență.

Asta înseamnă că dacă ești Scorpion și vrei să-ți privești obiectiv condiționările, privește un Taur. Iar dacă ești Taur, îți poți privi fixismul și obsesiile în ochii unui Scorpion.

Natural, și reversul medaliei este posibil: dacă vrei să aduci puțină magie și independență în viața de Taur, urmează un Scorpion. Iar dacă ești Scorpion și ai uitat care îți e ierarhia valorilor, urmează un Taur: rădăcini familiale, siguranță materială, valori spirituale, îngrijirea corpului și plăcerile vieții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s