Jupiter in Scorpion: O binecuvantare deghizata

Din 10 octombrie 2017 pana pe 9 noiembrie 2018, adica pentru 13 luni, Jupiter se va afla in Scorpion. Scorpionul aduce lumina peste intunericul propriile decizii car par de neinteles si ne obliga la investigare, constientizare, poate chiar transformare. Energia Scorpionului nu este diplomata si usoara precum cea a Balantei, ci vrea rezolutii imediate si schimbari la 360 de grade.

Influenta lui Jupiter in Scorpion se va resimti mai ales pentru zodiile cu Soarele si Ascendentul in Scorpion, dar si pentru celelalte zodii, in functie de casa care este aspectata de Scorpion. (Poti afla aici ce inseamna casele zodiacale si cum se calculeaza).

Indiferent ca ne convine sau nu, Umbra (la fel ca si Lumina) sunt parti intrinseci, prezente in fiecare dintre noi, chiar daca rolul pe care il jucam in societate poate contrazice aceasta afirmatie.

Cand alegem sa luminam chiar si acele parti mai putin acceptabile de catre societate, mai putin vesele pe facebook sau chiar dureroase, ne alegem pe noi insine.

Relatia cu sine, cunoasterea de sine, echilibrul interior (acest dans al polaritatilor: lumina-intuneric, bine-rau, negativ-pozitiv, masculin-feminin, constient-inconstient, trecut-viitor) devine pilonul central al vindecarii noastre.

22196230_1469658469791200_4323846245391389118_nCe domenii afecteaza Jupiter in Scorpion pentru fiecare dintre noi?

  • oportunitati de crestere financiara
  • crestere spirituala si cunoastere ezoterica
  • intelegerea deciziilor din trecut
  • vindecare interioara
  • implinirea dorintelor
  • pasiuni si talente puse in slujba celorlalti

Scorpionul este si cel care guverneaza inconstientul, Umbra din fiecare dintre noi, tot ceea ce nu ne place si am bagat sub presul iluziilor. Scorpionul vrea adevarul cu orice pret, chiar daca adevarul este uneori dureros.

Jupiter este planeta expansiunii, cea care isi va intinde influenta energetica exact pe domeniile din viata care necesita cel mai mult atentia noastra. Va excerba atat o energie pozitiva (abundenta si prosperitate), cat si una negativa (dureri vechi, emotii refulate, decizii proaste din trecut, intimitate emotioanala).

In mitologia romana, Jupiter a fost regele Raiului si al Iadului si al tuturor zeitatilor din Olimp. Era, de asemena, cunoscut ca zeul justitei.

Jupiter aduce lumina in inconstient, in intuneric (Scorpion) si focuseaza ca intr-o camera intunecata, cu lumina unui felinar, exact acele teme centrale guvernate de Scorpion: viata, moarte, renastere, transformare, psihicul uman, sex, reincarnare.

Vibratia joasa a Scorpionului, cea pentru care este popular renumit, este aceea a obsesiilor, posesivitate, gandire fixa, emotii stagnante ale apei, ego puternic.

In perioada urmatoare insa energia solara a lui Jupiter vine sa alchimizeze transformarea scorpionica intr-o energie de vibratie mai inalta: spiritual warrior.

Cele 7 chakre si zodiile guvernate
Cele 7 chakre si zodiile guvernate

(Sursa:  https://apsolutiram.wordpress.com/2017/10/08/jupiter-in-scorpio-blessing-in-disguise/)

Cele 9 teste ale Scorpionului prin care ar trebui sa treaca pentru a-si creste nivelul de constientizare si energie sunt:

(Sursa: https://tinaheals.wordpress.com/2017/10/03/jupiters-ingress-into-scorpio-10th-october-2017-to-8th-november-2018-cant-stop-the-feeling/)


1. Sex. Scorpionul trebuie sa invete sa transforme energia sexuala si puterea de atractie, doua aspecte pentru care este atat de cunoscut, in energie creatoare.

2. Stilul de viata si posesiunile.

3. Banii. Gasirea unui echilibru intre cheluirea excesiva si abundenta.

4. Vibratia fricii este iarasi o tema centrala pentru Scorpioni. Are cu atat mai mult impact daca vorbim despre frica de moarte sau frica de abandon. Fricile sunt testele prin care renuntam la controlul excesiv, pentru a gasi echilibrul interior (siguranta), invatand sa iubim viata asa cum este, si cu momente placute sau mai putin placute.

5. Depasirea ambitiei excesive scorpionice prin gasirea unui scop mai inalt al obtinerii performantelor (cum ar fi, slujba in sanul comunitatii).

6. Mandrie si Prejudecata. Scorpionul are unul dintre cele mai inflamate ego-uri, alaturi de Berbec si Leu.

7. Egoismul si sentimentul de instrainare fata de ceilalti. Pentru ca, de multe ori, energia Scorpionului este prost inteleasa sau inhiba (fiind directa, necrutatoare, uneori distrugatoare de iluzii), Scorpionul tinde sa-si formeze o lume interioara destul de bogata. Daca nu invata compasiunea si claritatea mesajului lui catre ceilalti (lumea exterioara), risca sa ramana neinteles si frustrat.

8.Bigotismul/fanatismul este al optulea test.

9. Sadismul/duritatea (fata de sine insusi si fata de ceilalti) este cel de-al noualea test.

 

Recomand calduros un alt articol pe acelasi subiect:

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s