Despre rationalizarea sufletului

Pierdut la jonctiunea dintre vorbe si tacere, se lasa aievea incorporat in trupuri care nu-i apartin. Mahnit din prea frageda pruncie, gaseste sa-si faca drum, astazi mai cu folos decat in alti dati, in nebuloasa cotidiana. E inca tanar vlastarul asta din care vrea sa se hraneasca sufletul in care se oglindeste viata contabilizata in experiente, si nu in ani. E inca moale avantul de a pasi in afara limitelor autoimpuse inconstient sau trasate cu ceva mai multa constientizare de catre ceilalti. Dar e important ca acum exista.
Nici el nu stie cand si cum a renascut din propria-i cenusa, rodul unei dureri pricinuite de altii, care voiau s-o ocoleasca pe-a lor negresit. Nu stie nici acum de unde a gasit resursele trebuincioase pentru un inca un inceput. A dibuit el cumva ca repetitia suferintei are un ecou indepartat, undeva in miezul fiintei, si ca ii trebuie nervi de otel si o rabdare nemarginita sa lupte contra propriei esente. Caci nu-i asa, daca e sa fim aproape sinceri si deloc ingamfati, fiecare poate fi mai bun in felul sau, care fel nu e neaparat cel mai potrivit nici siesi, poate nici celorlalti.
Dar cum mangaierea orgoliului, pe care-l mai numim uneori si suflet, pretinde un consum de energie inimaginabil de mare, ne pierdem pe drumul vietii lefaindu-ne in suferinte, uneori inutile si mult prea durabile. Alteori ii agasam pe ceilalti cu perfectiunea intruchipata a firii frustrate care n-a gasit alt debuseu mai bun decat in frivolitate. Echilibrul e undeva in cautarea perpetua, si nu pare a fi static nici macar pentru cateva clipe. E un izvor din care apuci sa te adapi doar daca ti-ai insusit lectiile vietii. Altfel, odata sufletul deshidratat, greu va mai fi indestulat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s