Stropi de #puritate

Sursa: www.trilulilu.ro
Fascination by Sabin Bălaşa (Sursa: http://www.trilulilu.ro)

Prospeţimea mirosului de flori de liliac se simţea pe obrazul ei, stins în bătaia soarelui. O mare de alb scăzută la nivelul fiinţei ei gingaşe, câteodată acidă, care căuta a se potrivi în tabloul lumii pline de impurităţi; lumea asta tot puţin limpede, tot mai puţin curată, dar tot mai învolburată. Inima-i purta cu sine sentimente neîntinate de niciun trecut zgomotos, nici al, nici al altora căci a învăţat să-nghesuie minunăţia clipei într-un recipient cu puritate pe care să-l poarte cu sine prin viaţă, cu părul despletit de relele lumii.

Gândurile ei aveau greutatea apei pure, deşi mersul îi era uşor ca aerul. Pentru ea, iubirea ei avea o compoziţie chimică neobişnuită; izvor nesecat al unei statornicii in care au fost înfipte de mama ei legile moralei: să-i fie bine cu semenii ei şi să-i ocrotească pe cei apropiaţi. Bunătatea ei, dragostea de-o sinceritate pură păreau singurele naturale în noianul de sentimente care căutau să epateze sau să ascundă firea nevolnică, greu încercată de soarta care şi-a pus pecetea în fruntea frustărilor lor. Incomparabile ca simţire cu gustul purităţii de care dădea dovadă fiinţa asta bună care-i era mamă. Nu puţine au fost momentele în care i-au răsunat fetei în minte, zvâcnind apoi în inimă, cuvintele mamei ei A.C.:

Legea Apei: Ţi-a fost dat pe lumea asta sa laşi să curgă din esenţa firii tale tocmai aceste molecule înţesate de puritate, să strângi în dosul palme linii multe, dar în inimă supărări puţine, să preţuieşti clipa cu cei dragi la fel ca viaţa pe care o sorbi dintr-o înghiţitură, aici şi acum. Să ai mereu sentimente curate, necontaminate de zboruri decăzute.”

Când o să fie mare, îşi spunea adeseori copila, o să-şi îmbrace visele cu nemurire şi o sa le alinieze la poalele sufletului. Al ei, şi al oricui e gata să se scuture de răutăţi şi să-l însoţească. Visele ei, un mănunchi de stele pe care le arunca pe zi ce trece tot mai sus ca să strălucească tot mai tare. Iar în ziua în care va fi gata să le împlinească,  va fi crescut suficient de puternică cât să le ajungă.

Astăzi, visele ei n-o mai lasă să oblojească orgolii nemăsurate şi nici să aline suferinţe deşarte. I-au reproşat că timpul împlinirii întârzie să sosească tocmai pentru că ea s-a pierdut pe sine însăşi pe drum, aruncându-i pe alţii înainte, tot mai în faţă.

Visele ei i-au cerut înapoi nopţile albe şi au strigat că-i vor zile senine. I-au arătat cu degetul puţinii oameni care o iubesc exact asa cum este, fără să-i reproşeze iubirea lor, fără să o sece de  vlagă.

Ştii că atunci când erai copil, totul era ca o adiere blândă de vară. Era uşor să visezi şi te ridicai imediat atunci când te trântea vreun vis nesăbuit. Nu te saturai să o iei de la capăt, parcă mai îndârjit decât întâia oară. N-ar fi rău să cauţi copilul din tine şi să-l întrebi pe el, măcar pentru o clipă, cum ar vrea sa trăiască. Ai fi uimit să vezi că emoţiile lui îţi fac şi ţie bine, că inima lui e ca o apă cristalină şi gândurile îi sunt orânduite, nu se mişcă haotic. Şi te va mai învăţa ceva: să dăruieşti necondiţionat, să dai mai mult decât poţi primi şi să te bucuri de universul tău micuţ, ca şi când nu ai cunoaşte alte orizonturi.

Şi tot visele i-au mai zis că timpul e un zmeu neiertător, mai ales cu cel ce-l irosesc şi nu aleg calitatea vieţii şi-a lucrurilor pure din ea, că viaţa are un rost pe care nu trebuie să-l întorci pe dos decât dacă vrei să fii un om mai bun. Sau o apă mai bună, pură şi naturală ca AQUA Carpatica.

P.S. Puritatea firii împrumută din puritatea apei şi de aceea consumăm cu nesaţ AQUA Carpatica: cea carbogazoasă este perfect pură, iar cea plată este cea mai pură din România.

puritate3
Sursa: http://www.aquacarpatica.com

AQUA Carpatica vă invită sa definiţi ideea de #puritate în fotografiile voastre şi apoi să le uploadaţi pe Instagram. Concursul se va încheia pe 24 noiembrie, iar câştigătorul va fi anunţat în perioada 25-29 noiembrie.

Regulile concursului le găsiţi aici:

Cei trei câştigători vor primi câte un premiu:

  1. premiul I – o tabletă Evolio Quadra pentru cea mai frumoasă fotografie;
  2. premiul II – apă plată carbogazoasă pură pentru 6 luni;
  3. premiul III – apă plată/carbogazoasă pentru 3 luni.

P.P.S. Acest articol a fost scris pentru Superblog 2013. Toamna se numără cele mai bune articole!

Un gând despre &8222;Stropi de #puritate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s