La pas virtual prin Vila Alpin din Straja

Tot căutând locul ideal pentru vancanţa de iarnă, Sfântul Google cel Atotştiutor m-a dus direct în vatra virtuală a Vilei Alpin, din staţiunea Straja. Pentru că, în general, îmi aleg cazarea la munte în funcţie de pârtiile de schi, am fost încântată să descopăr că pe site-ul Vilei Alpin erau astfel de informaţii  din abundenţă. La secţiunea intitulată exact aşa Pârtii de ski am găsit o hartă cu cele şase pârtii de schi, informaţii adiacente despre dificultatea şi lungimea traseului, căi de acces cu teleschiul, echipamente şi urcări cu telescaunul, orare, program , preţuri, oferte etc. Şi cel mai important mi s-a părut faptul că vila Alpin este situată la numai 50 de m de telescaun, între cele două pârtii cu nocturnă. În plus, am găsit şi o hartă cu informaţii specifice legate de distanţa dintre Straja-Lupeni şi marile oraşe ale ţării.

harta_partii_straja_400
Harta pârtii schi Straja

Ce mi-a plăcut:

Gazdele s-au preocupat îndeaproape şi de ofertele promoţionale corespunzătoare sărbătorilor de iarnă, Crăciun şi Revelion. Le găsim rapid în a doua coloană verticală a site-ului. Au fost chiar şi cu un pas înaintea vacanţei de Paşte cu oferta pentru Paşte 2014 care include participarea la Procesiunea „Drumul Crucii”, din Vinerea Mare. Tot pe linia respectării tradiţiilor, restaurantul vilei Alpin oferă bucate tradiţionale la preţuri accesibile, adaptate fiecărei sărbători creştine. Imaginea restaurantului în culori calde şi mesele cu lumânări parcă încearcă să alunge frigul de afară.

img_3679
Atmosferă călduroasă

Pentru că am văzut că sunt oferite facilităţi de cazare pentru copii, ar fi fost bine să găsesc şi anumite informaţii despre spaţiul de joacă pentru copii sau alte activităţi pe care le-ar putea desfăşura în perioada sejurului la Straja. Mai ales că am suprins într-un album foto că proprietarii par foarte deschişi către activităţile sportive destinate copiilor, organizând cantonamente la Straja. Având în vedere şi frumuseţea peisajului natural din staţiune, aş recomanda vila Alpin grupurilor şcolare pentru excursii montane.

dscf7888
Spirit de aventură

Pentru cei cu spirit de aventură, există o sumedie de activităţi care suscită adrenalina la maximum. În secţiunea Galerie foto, alături de alte albume care imortalizează activităţi specifice vilei Alpin, am găsit şi albumul Aventura. Ca părere generală, am observat că cei de la vila Alpin sunt preocupaţi de activităţile sportive şi au exploatat acest segment şi prin trimiterile către Tabăra Viaţa sau Viaţa Corporate, programe care includ activităţi de aventură cum ar fi: alpinismul, trasee montane, cursuri de frânghii sau orientarea cu busola.

Ce aş îmbunătăţi sau adăuga:

La prima vedere, site-ul nu mă duce cu gândul la o staţiune montană sau la o vilă de munte. Un mesaj de „Bun-venit!” ar fi ideal, scris într-o notă de poveste care să introducă cititorul în atmosfera montană a zonei. De exemplu, articolul de la secţiunea Blog despre unicitatea locului l-aş pune pe prima pagină a site-ului. Citind articolul am regăsit elementele inedite ale muntelui Strja pe care ştiu sigur că aş vrea să le văd: Crucea Eroilor, povestea piramidei energetice, poveştile despre daci, schitul Straja (unic în România prin amplasamentul său, icoanele făcătoare de minuni şi tunelul de acces, pictaţ cu fiecare sfânt al fiecărei zi din an).

img_5208
Tunelul din Schitul Straja

În articolul de prezentare a site-ului eu aş fi adăugat un colaj de poze cu staţiunea Straja, respectiv vila Alpin cu scopul de a stârni interesul cititotilor la o primă citire, nu după derularea paginii. Aş folosi culori mai vii care să atragă vizual sau o imagine de fundal în care să apară imaginea vilei Alpin. Ar fi completat minunatul tur virtual al staţiunii.

Pe coloana stângă a site-ului este suficient spaţiu care nu spune nimic. Ar fi utile nişte rubrici de tipul: Straja News, un buton de Facebook sau Twiter, o rubrică care să indice temperatura în staţiunea Straja pe următoarele trei zile ( este de apreciat că există şi acum, însă accesul e mai greoi mergând tocmai la rubrica din josul paginii). Cum citirea site-urilor se face de multe ori în fugă e bine ca prima impresie să fie una buna sau chiar foarte bună. Şi de asemena să găseşti ca vizitator cât mai multe informaţii pe site din cât mai puţine click-uri.

img_5225
Vârful Straja – Crucea Eroilor

Ce am remarcat este rubrica Opinia ta contează, care rămâne fixă chiar şi după schimbarea meniului. Ai astfel acces la o părere mai puţin subiectivă despre serviciile oferite de gazdele de la vila Alpin. Asta denotă transparenţă din partea  lor. În ceea ce priveşte modalitatea de rezervare şi plată, consider că ar fi fost mai eficient ca pe lângă de formularul pentru contact online să existe un buton prin care să se facă rezervarea direct, şi nu doar prin email. În orice caz, plata se poate face online, prin transfer bancar, de unde rezultă că rezervarea se face destul de rapid.

Cred, de asemenea, că e foarte important să existe o pagină în engleză. Nu de alta, dar ca de obicei, turiştii străini sunt mai încântaţi decât băştinaşii de magia peisajelor naturale româneşti.

Şi după ce ne-am delectat cu acest traseu virtual, e timpul să ne scuturăm puşculiţa pentru o rezervare de Revelion la vila Alpin că nu degeaba am zăbovit în casa lor virtuală. Aer curat, aventură, tradiţie, energie şi peisaje mirifice ne aşteaptă undeva, în inima Carpaţilor Meridionali, în staţiunea Straja.

P.S. Acest articol a fost scris pentru Superblog 2013. Toamna se numără cele mai bune articole!

2 gânduri despre &8222;La pas virtual prin Vila Alpin din Straja&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s