Aşa grăit-a Killer King (Odă Reginei Roşii)

katy-perry-killer-queen-perfume-product-review-beauty-and-the-beat-blog
Killer Queen

În ţinutul Bergamo din Parfuméria, Regina Katty Perry, îşi purta coroana într-o parte, numai aşa pe jumătatea scalpului învelit de părul negru ca abanosul. Tronul era acoperit cu o catifea regală, de culoare roşu-violet, ţesută din flori de Celosie, cu marginile aurii din fructe de bergamotă. Era cunoscută în întreg Regatul pentru nonconformismul ei aprig, dar, mai ales, pentru eleganţa ce reieşea prin toţi porii. În ziua în care fusese numită regină, Katty aruncase într-o clipită pe podeaua Palatului  coroana Regalia, bătută cu nouă pietre mari principale, 96 de mici briliante şi nouă fragmente de pietre neşlefuite, si instaurase propria lege în Parfuméria: Legea Killer Queen. Sceptrul şi-l purta altfel decât alte regine din ţinuturile Parfumériei. În vârful lui, într-un rubin prismatic, îşi ţinea sticluţa de parfum numită după reputaţia ei, Killer Queen. Un mix fermecător, pe alocuri jucăuş, alcătuit din de note delicioase de bergamotă, iasomie şi patchouli.

Un gând doar mai avea Regina. Căuta acelaşi amestec de amor curtenesc şi de pasiune nebună şi în cel care avea să fie Regele Parfumériei. Dar pentru asta el trebuia să-şi demonstreze curajul de a purta o esenţă atât de misterioasă precum ce a Reginei. Va izbăvi acela care va face rost de toate ingredientele necesare pentru loţiunea parfumată Killer King. Toţi cei care s-ar încumeta să aspire la mâna Reginei Katty fără a-şi îndeplini misiunea, vor sfârşi întemniţaţi.

În ziua cea mare a anunţării probelor, trâmbiţele au început să răsune. S-a făcut o linişte solemnă. Brusc, cu glasul puternic, apăru Marele Înţelept al Palatului. Figura-i era atât de stafidită de-i luai seama de la o poştă că era de pe vremea lui Freddie Mercury, dar ochii umezi sclipeau a înţelepciune. Citi de pe Pergamentul Regal, unde erau scrijelite cu litere de aur cele trei porunci ale Reginei:

„Cel care va cuteza a duce la îndeplinire cele ce voi grăi va trebui să facă Ocolul Regatelor în trei zile pentru a culege cele trei esenţe necesare parfumului regal, Killer King: esenţă de Praline, fructe de pădure şi floare de Celosie. Dacă va sosi mai târziu, ca sfârşi în temniţă alături de cei nevrednici de mâna Reginei!”

1. Proba de foc

Esenţa de praline trebuia obţinută din lava Muntelui de Ciocolată, numit Praslin, aflat în inima Franţei. Se putea obţine numai când muntele erupea. Tocmai de aceea, viitorul rege trebuia să consulte cei mai buni geologi astfel încât să afle când va avea loc următoarea erupţie vulcanică. Ultima se întâmplase în urmă cu 105 ani pe vremea străbunicii lui Killer Queen.

2. Proba afinelor din Chile

În ţinutul cald din Chile, în Patagonia, în miriştea Pădurii Santiago, se găseau nişte fructe micuţe asemănătoare afinelor- Fructa Myrtilli. Pădurea era păzită de un balaur cu şapte capete si niciun picior de voinic nu reuşise până acum a-l  învinge.

3. Proba Celosia

Pentru a procura „The Red Velvet Flower” , peţitorii trebuiau să meargă până în ţinutul tropical al Asiei, pe pajiştea Cristata. Toată pajiştea era acoperită cu flori Celosia artificiale, numai una era cea adevarată. Culori bordo, roz aprins, portocaliu şi nuanţe de galben auriu împânzeau pajiştea. Dar oare cum aveau ei să o găsească pe cea adevărată?

După trei zile si trei nopti, niciunul dintre voinici nu a reusit să aducă la timp esenţele necesare parfumului Killer King. Regina Katty Perry se mâhni atât de tare încât hotarî pe loc să nu mai cânte niciodată. Sfetnicul ei, Marele Înţelept, o privi şăgalnic şi înghiţi în sec. Inima i se făcea luntre şi punte la vrerea reginei. De astă dată însă trebuia să o nesocotească. Îi ardea aprig dorinţa a iubire. Se bâjbâi în buzunarul din dreptul pieptului şi stropi doi picuri din Parfumul Killer King. Într-o clipită inima-i începu a cânta şi se preschimbă-n bucată de Adonis. Killer Queen rămase înmărmurită.

Odă Reginei Roşii

Oh, Katty, ţi-e chipul plâns şi searbăd?

Sursa: www.cotidianul.ro
Killer King (Sursa photo: http://www.cotidianul.ro)

Aduce-ţi-voi picuri de flori

Şi spor de rouă pe gene,

Să-ţi ducă trupul la nori.

Cânta-voi dimpreună cu tine

Pe petale-ncreţite de Celosie

Şi murmuri de iubiri neştiute.

Stârni-voi-ntre toţi gelozie.

Căci eu sunt Killer King de-l cauţi.

Din negura vremii-s adus

Să-ţi fiu tie soţ pe vecie

Aşa cum e scris  ‘colo sus.

Am braţe de fier şi scânteie

Şi păru-mi e galben de soare

Am vise curbate-n iubire

Pe ea să punem prinsoare.

Esenţa vieţii mi-e Muma

Şi Tatăl, esenţă de praline.

Crescut să-ţi slujesc ţie firea,

Sunt stors fin din afine.

Căta-voi parfumul iubirii

În mii de stele şi flori.

Şi-oi crede că-s trup de nălucă

Fraganţă cu iz de fiori.

Eu sunt cu tine din vremuri,

Mă vezi un biet slujitor

Care caut-a te nesocoti.

Dar eu sunt trimisul lui Coty.

Zeu de temut al Parfumériei

Tu însăţi a lui fiică.

M-alese pe mine A doua Esenţă

Eu Rege, tu Damă de pică.

Epilog

Killer Queen se înduplecă la auzul vocii melodioase a lui Killer King. Îi propusese să facă şi un featuring regesc pe noul ei album Prism. Fostul sfetnic tresălta a încântare. Şi trăiră fericiţi până la adânci bătrâneţi. Iară Zeul Coty le veghea amândurora esenţele şi avu grijă le răspândească de-a lungul veacurilor în întreaga lume, până în vremurile noastre.

bg-logo-lights
Zeul Parfumeriei Coty (Sursa: http://www.coty.com)

Acest post a fost scris pentru Superblog 2013. Toamna se numara cele mai bune articole!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s