În custodia Luxului

 

“The memory of a piece of jewellery brings back a stab of joy and love, it gives me the strangest feeling of beauty”.  (Elizabeth Taylor)

Milano. 1920. Atmosferă luxuriantă etalată cu bun-simţ şi dragoste de frumos. Atipică şi apropiată de suflet în acelaşi timp. Riguros construită după tiparul sufletelor frumoase, al amintirilor dragi care merită a fi păstrate mult timp după bucuria din momentul primirii. Am vizitat locul unde s-a născut iubirea. În casa familiei LuxuryGifts domnea strălucirea. Preţioasă, dar nu ostentativă. Preţul ei îl purtai cu tine ca pe-o răsplată a timpului petrecut în compania lor. Te deplasai cu admiraţie şi grijă pentru frumos, astfel încât să nu le tulburi universul plămădit de Creatorul dibace.

Prima dată am cunoscut cuplul de miri din familia LuxuryGifts: Freedom şi Love. Se potriveau cum nu se putea mai bine. Găsiseră ei cumva balanţa aurie a iubirii pe talerele căreia şi-au aşternut toată maiestria sufletelor lor. Alea pe care le căleşti în focul pasiunii şi le înmoi cu amintiri frumoase.  Freedom avea forma unui porumbel micuţ în inima căruia era un cristal Swarovski mov, cu ochii căutatori spre Soare, dar cu inima mereu aproape de Love. Împreunaţi în iubirea a cărei lumina umplea toată sala în care ne aflam, noi, cei sosiţi a serba bucuria legământului lor. Love era o de-o gingăşie pură ca o inima bună, de-un roşu aprins în care sălăşluia mândru un cristal Swarovski, din aceeaşi colecţie de suflete ca Freedom. Erau două figuri pe care nu ţi le puteai închipui altfel decât împreuna. Ar fi funcţionat foarte frumos şi separat, dar erau conturate dintr-o singura împlinire, o eleganţă râvnită de cei ce le admirau frumuseţea asta temeinică. Ochiul privitor râvnea la perfecţiunea afişată a formei lor, dar ei ştiau că doar atunci când îşi contopeau formele aurite ar fi reieşit balanţa perfectă a cuplului lor. Poate de-asta iubirea lor era atât de invidiată şi dorită; găsiseră cheia perfecţiunii unei relaţii prin harul iubirii şi libertatea zborului împreună.

 

Când am întâlnit şi pe mama lui Love am înţeles de unde reieşea întruchiparea statorniciei iubirii. O asociam cu o icoană făcătoare de minuni căci din vorbele ei reuşeam să-mi ţes motivaţia. Nu ai fi auzit-o plângându-se şi îşi purta orice sentinţă a vieţii cu demnitate şi iubire. Şi aşa îşi educase şi fiica, să aibă tot timpul o inima din aur. Una pe care sa vrei doar să o priveşti, să o dai în dar cuiva drag sufletului tău care să-i păstreze candoarea intactă.

 

În mijlocul întregii familii LuxuryGifts , Tata-Timp veghea asupra tuturor cu o alură discretă. Îşi făcea simţită prezenţa numai când aveam puseuri de îndoaială despre rostul nostru în lume. Era de părere că eternitatea unei iubiri e ca scrisul de mână, caligrafic, muncit şi ordonat. Iar cerneala potrivită se scurge numai din răbdarea exersată temeinic. Impunător prin prestanţa formei fin lucrate şi iute în gândire ca argintul viu, şedea pe birou şi observa atmosfera de sărbătoare care se desfăşura înaintea-i, hrănindu-se din nemurirea amintirilor din tinereţe.

Nepoţeii familiei, Fluturaş si Lebăda, copiii celor Două Lebede Argintii, aveau bineînţeles genele eleganţei în sânge. Crescuţi cu migală şi înarmaţi cu acelaşi suflet preţios de Swarovski, copilaşii îşi prezentau apariţiile argintii spre deliciul musafirilor. Aşa se prea poate ca arată mărturiile unei iubiri veşnice..Zămisliţi parcă prin puterea iubirii de 20 de ani din familia LuxuryGifts, acum când îi priveşti aşa măricei şi plini de viaţă, reînvie amintirea a ceea ce au fost şi părinţii lor. Picături de argint stropite cu praf de cristale.

 

Privirea-mi era bulversată de atmosfera regală din casa familiei Luxury. Însă mare mi-a fost mirarea când am zărit pe canapeaua  roşie brodată cu safire de aceeaşi culoare, cea mai elegantă şi frumoasă femeie. Formele ei de cristal erau tăiate cu o precizie extremă exact pe curbura şoldului, iar ochii de un verde-smarald aproape regesc ca esenţă completau luminozitatea feţei care se refracta direct în ochii privitorului. Fisurile formelor erau caracteristice acestui cristal de femeie şi  erau singurele care dădeau de gol truda perfecţiunii cu care fusese înzestrată. Aflasem că se numea Cristal de Parure şi că toată lumea ştia de aventura ei cu Luxul. Aşa cum ea însăşi mărturisea: ”Îl iubea pentru că îi dădea un sentiment straniu de frumuseţe nemaivăzută”. Pentru ea, greutataea aurului în karate era egalată doar de greutatea pasiunii, a intrigii şi a romantismului. Şi orice bijuterie pe care o purta femeia cu ochii de smarald cântărea exact cât dorinţele si pasiunile ei.  Încă nu jurase credinţă veşnică niciunei bijuterii de baiat. Era conştientă de opulenţa  pe care-o afişa la bratul lui, al Luxului, dar nu ar fi dat iubirea aceasta pe nicio discreţie sentimentală.

Am închis albumul cu poze al magazinului online LuxuryGifts.ro şi am răsuflat uşurat. Fusese doar un vis. Mă lăsasem purtat de frumuseţea bijuteriilor cu cristale Swarovski, pefecte pentru daruri către dragi sau cadouri pentru ocazii deosebite. Pentru câteva clipe, imi imaginasem că fac parte din eleganta familie LuxuryGifts şi apucasem să cunosc îndeaproape măiestria luxului: un amestec de admiraţie, intrigă a perfecţiunii atent şlefuite şi coloristică a cristalelor.

Acest articol a fost şlefuit pentru Superblog 2013. Toamna se numără cele mai bune articole!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s