O ştampilă numită dorinţă

sigla_noua

De-a lungul istoriei, marii conducători de oşti şi state şi-au marcat puterea în diverse moduri prin simboluri, arme sau armuri. Lesne de înţeles, mai ales, pentru că, psihologic vorbind, bărbaţii au această nevoie de a-şi marca autoritatea. În vechile civilizaţii orientale, pecetea sau semnătura conducătorului semna sentinţe, dar era şi simbolul proprietăţii legitime. Mai târziu în istorie, sigiliul regal autentifica tratate. De asemenea, în cultura religioasă, des întrebuinţatul “a pecetlui” înseamnă a consfinţi sau a binecuvânta cu putere divină.

De la sigiliu şi pecete la ştampilele moderne, automate, utilizarea acestora reprezintă validarea identităţii unei organizaţii sau a personei fizice. Tocmai de aceea personalizarea unei ştampile poate spune multe, sau puţine, despre utilizatorul acesteia, despre cum vrea să-şi poarte logo-ul prin lume. Şi să nu uităm că şi astăzi, ştampilele sunt puse sub protecţie şi trebuie păstrate cu grijă chiar şi după ce se deteriorează.

Sigur că putem face referire şi la polisemia cuvântului „ştampilă” (sau „a ştampila”) şi am observa că, dincolo de rolul funcţional, arată o caracteristică sau o trăsătura predominantă a celui care o foloseşte. Este un fel de primă impresie, pentru că de multe ori, neexistând sanşa unei alte afirmări, ea rămâne şi singura. Prea puţin importantă este moralitatea acestui clişeu în relaţiile de afaceri, unde prima impresie sau semnatură înseamnă eşec sau reuşită. Deci să „ne” ştampilăm pe unde trecem, zic!

Avem astăzi o sumedenie de opţiuni în alegerea “semnăturii” potrivite. Pe www.stampileonline.ro de exemplu, poţi să-ţi comanzi online o ştampilă personalizată după gusturile tale, în funcţie de culoare, formă accesibilitate şi funcţie. Referitor la mărime ai posibilitatea să optezi pentru o ştampilă normală, de birou sau „una de buzunar” sau un pix cu ştampilă sau un USB cu ştampilă, dacă lucrezi mai toată ziua pe teren, rotundă sau dreptunghiulară şi ar merge chiar şi în formă de triunghi ( echilateral să fie să arate ce fire imparţială eşti tu).

Există deci o ştampilă potrivită oricărei ocupaţii: de la instalator, la liber-profesionist sau manager. Şi chiar nu contează cât de lung ai părul, şi nici cât gândeşti, contează să laşi o amprentă profi pe unde treci. O ştampilă personalizată este până la urmă o „carte de vizită cu tuş” şi, la un moment dat, poate face cât o mie de cuvinte.

În afara rolului funcţional, o ştampilă personalizată poate spune multe şi despre personalitatea celui care o foloseşte. Daca e mai sobră sau mai hazlie, mai îndrazneaţă sau mai conservatoare sau chiar daca e opţiunea unei femei sau a unui bărbat. Eu mi-aş dori, de exemplu, o ştampilă care să aibă imprimată pe carcasă schiţa unei rochii de epocă, dar până una alta mă mulţumesc cu ştampila Trodat Typo 46060, care şade semeaţă pe birou. Noroc ca o folosesc des şi de-asta o şi găsesc printre lucrurile şi lucruşoarele de birotică şi papetărie: pixuri, capsator, decapsator, dosare, carioci, creioane, radieră, ascuţitoare, perforator şi post-it-uri lipite temeinic pe pereţii biroului.

Fotografie0217Se pare ca pentru unii ştampilă poate fi şi obiectul unei pasiuni. Dacă aveţi astfel de curiozităţi vă invit să parcurgeţi imaginile ştampilelor care au făcut istorie:

1874-Sulina---7bids---55USD---seyyah
Sursa: http://romanianstampnews.blogspot.ro

P.S. Acest text poartă ştampila Superblog 2013. Toamna se numără cele mai bune articole!

Un gând despre &8222;O ştampilă numită dorinţă&8221;

  1. Buna, te invit la un concurs simplu pe blogul meu in care cu 2 distribuiri, poti castiga unul din cele doua pandantive oferite, pe care il poti grava asa cum iti doresti. Unul este placat cu aur, altul cu rodiu.
    Concursul este pe prima pagina a blogului, te astept cu drag. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s