Gentile de azi, iubirile de altadata

Plic_Summer_Heat_02_galben__albastru_verde_3 (1)
Sursa: http://www.facebook.com/Reeija

Pentru R. gentilele depasisera demult stadiul de unealta functionala. Inconstient, le daduse o parte din propria-i identitate. Le insufletea cu fiecare iubire pe care le-o lasa in grija. Alegea tot timpul gentile de piele altfel, autentice, in special pe cele pe care autorul le modelase din sine. Alea misterioase, care au in spatele lor o poveste de viata ermetica, ce nu se lasa descoperita decat la atingerea usoara a pielii care le imbraca. Invatase ea trucul asta al mangaierilor care ating si pielea si sufletul pentru ca ii placea sa fie colectionarul viselor neimplinite, al povestilor care si-au scris déjà sfarsitul. Era atat de posesiva cu ele incat nu voia sa le vada la altele decat daca ea le-ar fi daruit. Si i se intamplase de multe ori sa intre in acest triunghi dramatic al iubirilor mult prea ravnite.

R. isi asezase iubirile de altadata, una peste alta, fara sa tina cont de ordinea importantei sau de cea cronologica. Le asezase asa straturi, straturi, printre rujuri, printre farduri. Le amestecase cu ce avea mai drag pe lume, dar atat de incalcit incat sa n-o napadeasca amintirile lor atunci cand isi scoatea mersul de felina prin lume. Tanara, dichisita si parfumata. Atunci se simtea cea mai pregatita. Era gata si ea si parul si sufletul; de parca i-ar fi fost candva sufletul nepregatit pentru o noua geanta din colectia Reeija.

R. isi categorisise iubirile la fel ca pe genti. Dupa intensitatea culorii. Pe anotimpuri. Isi alesese rosul tomnatic, verdele-galbui de vara, albastrul iernii si orange-ul varatic. Isi propusese ca de data asta sa nu mai rasfete doar pe una, ci sa le poarte mereu culoarea de inceput. Asa ca sa nu le risipeasca din frumusetea lor si nici sa le uzeze. Sa-nceapa sa le puna petece. Sa nu le poata da locul cuvenit.

Plicuri, portofele, posete, neconventionale, formale, casual sau de ocazie; fiecare pastra o bucatica din ce ii daruisera altii in razboaiele si luptele pentru acelasi scop nobil, iubirea. Gentile ei Reeija tineau toate secretele pe care R. ca femeie le folosea in aceste lupte: pasiune, putere, iubire, rasfat, fidelitate si finite. 

1231242_545905072130061_1263453446_n
Sursa: http://www.facebook.com/Reeija

In fiecare dimineata, le chema in sala de judecata, in calitate de  avocat al apararii, aliatul ei suprem in lupta pentru uitare. Nu-si tinea bine argumentele cand venea vorba de viata ei amoroasa asa ca avea nevoie in fiecare zi de cineva care sa ia partea remuscarilor. De fiecare data cand o iubire devenea trecuta, din pricina ei sau nu, isi privea cu nesat gentile aliniate una cate una la interogatoriul vietii. Stia ca in fiecare geanta e o parte din ea, iar daca le facea colectie avea toate sansele sa se reintregeasca si pe sine.

P.S. Acest text a fost scris pentru editia Superblog 2013. Toamna se numara cele mai bune articole!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s