Un miez de Luceafar intr-un trup de lapte

De la coltul casei i-am zarit zambetul luminos ca miezul zilei. Zambetul acela sagalnic era miezul fiintei ei. Era bun, prompt si de-o finite rara in acelasi timp. Fata mica si alba ar fi tradat o tinerete timpurie daca privirea inflacarata nu-ti spunea clar ca voia sa se afle demult in fata ta. Era inocenta intruchipata si truda a perfectiunii in acelasi timp. Asa ca ar fi servit fara tagada oricarui ochi de privitor. Mai mic sau mai mare.

Cu dintii stralucind albi in soare, iti arunca ocheade parca s-o urmezi. Aveai un sentiment identic pana cand iti aminteai ca marea-i si rabdatoare, si involburata. Agitata asa ca spuma laptelui in care-si condesa toate puterile si frumusetea. Din prea multa admiratie ai mai astepta cate putin, in fiecare zi, pana sa te arunci asupra-i.

„Luceafarul” (Sabin Balasa)

Pielea-i era moale ca branza aia buna a bunicii. Facuta cu dragoste. Autentica. Statornica. Loiala perfectiunii. Ai fi lasat-o doar in clipa in care te-ai fi saturat de Paradis. Scurtcircuitai si tu cate un zambet de frica sa nu-i stirbesti albul acela imaculat care imprumutase parca din vesnicia de la tara.

Mainile de matase, cremoase in esenta, dar fragile la atingere se cereau rasfatate, dar nu intinate. Nu-si dorea starneasca exagerat simturile. Nu asta era miezul fiirii ei inovatoare. Avea si ea exigentele ei. Nu era infumurata, dar nu se putea lasa in grija oricui, ci numai a celor care tresareau a desfatare. Frumusetea asta luceferica nu necesita a fi adulata. Misterul ei nu se cerea descifrat. Altfel ii risipeai lumina.

Si erai precaut in a o gusta. Ba chiar ti-ai fi dorit sa o ai in portii mici pentru a o savura la nesfarsit. Doamne, era o imbucatura de perfectiune. De-asta o doreai poate cel mai mult. Cand te-nfruntai din miezul acela parca erai si tu mai puternic. Iti simteai taria in oase si sufletul  usor. Se prea poate ca traiai un vis. Dar era un vis rasplatit  cu o portie mica de realitate. Concentrata ca un miez de lapte.

“Singurul lucru pentru care merită să te trezești dimineața este un vis” sau un miez de lapte. Bon appétit!

455
Sursa: delaco.ro

P.S. Acest text a fost scris pentru editia Superblog 2013. Toamna se numara cele mai bune articole!

3 gânduri despre &8222;Un miez de Luceafar intr-un trup de lapte&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s