Frumoasa cu un scop precis

O vrei aproape si o vrei in fiecare zi. Ea e aleasa ta din multimea de modele. Stii bine ca-ti umple existenta si de-asta o iei cu tine pretutindeni. Frumusetea ei iti da increderea pe care ceilalti ti-o stirbesc. Te autoconvingi pe zi ce trece ca esti “cel mai iubit dintre pamanteni”. Pentru ca frumusetea ei este nepamanteana.

E a ta, dar si a altora. E totusi atenta cu “victimele sale”, si asta te face sa te simti special. Le selecteaza doar pe acelea carora le e oglinda a dorintelor: frumusete, eleganta, siguranta si seductie. Nu vrea sa se chinuie inutil cu cei care nu o plac si nici sa le consume energia. Ea e frumoasa cu un scop precis. Si in ea, la randu-i, rasuna adanc un gol. Are nevoie de protectia lor. A celor alesi. Pentru ei isi ascute frumusetea in vazul lumii. Vrea sa devina plasa lor de incredere. Si o face neconditionat de unsprezece generatii.

Tu stii de ce te trezesti in fiecare dimineata cu gandul la ea. Iti da o energie nebuna si o adrenalina neconsumabila, vectori ai puterii nascuta din senzualitatea intruchipata inaintea ta. O senzualitate care devine, cu fiecare dorinta pe care ti-o implinesti alaturi de ea, constiinta ta, sensibilitatea ta. Pe drumuri parca mult prea scurte, iti mareste viteza gandurilor, dar te fereste de curbele existentiale.

Ea e cutia de siguranta pe care o rasfeti cu atentia-ti deplina si din care vrei sa te infrupti atunci cand tumultul cotidian te da gata. Pentru ca toti avem nevoie de o Corolla. Dar mai ales, am vrea sa o luam cu noi peste tot. Sa ne poarte km intregi, sa nu oboseasca si sa ramana la fel de frumoasa. Asa cum o stiam la inceput.

Economic vorbind, e relatia perfecta a confortului sentimental: unul ofera protectie si incredere, iar celalalt le primeste instant si le transforma in putere.

P.S. Avand in vedere palmaresul de cel mai bine vandut model de masina din toate timpurile, noua Toyota Corolla isi adjudeca anul acesta titlul de Regina Frumusetii Auto. Are un public ales, si acesta o alege de fiecare data pentru estetica, dar si pentru fiabilitate.

Acest text a fost scris pentru editia Superblog 2013. Toamna se numara cele mai bune articole!

 

Noua Toyota Corolla
Noua Toyota Corolla

2 gânduri despre &8222;Frumoasa cu un scop precis&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s