Eul meu „internautic” sau Dependenta de internet

Fără nicio aluzie ironică la extinderea copleşitoare a spaţiului virtual în viaţa fiecăruia dintre noi, dar cu direcţie către acest subiect, titlul de faţă dă startul cîtorva sfaturi pe care aş vrea să le citească cei care s-au lăsat convinşi că s-au născut printr-un simplu „click”. Nu am să mă sustrag din categoria utizatorilor fideli ai internetului, dar vreau să cred că nu mă las inghiţită de acest hău virtual. Şi spun asta pentru că socializarea asta virtuală, care are loc datorită sau din cauza internetului, tinde să se umfle mai mult decît putem noi duce. Un aspect ingrijorător pentru cei care trăiesc mai mult pe internet decît în viaţa reală. Îngrijorător pentru ei, dar mai puţin observabil, ceea ce sporeşte gravitatea situaţiei. Adică observi că există o anumită problemă în viaţa ta în momentul în care te ridici deasupra ei şi o analizezi, nu atunci cînd o negi cu desăvîrşire.

Aş părea făţarnică dacă aş nega că stau să meditez asupra influenţei internetului în viaţa mea de fiecare dată cînd deschid o pagină www. Şi sunt conştientă că lipsa unui „Sfînt Google” ar tăia din aripile tehnologiei şi din beneficiile ei asupra noastră. Şi mai ştiu că e destul de plăcut şi uşor să-ţi apară numele public fără să fi publicat vreo carte sau cîştigat un Oscar.

Să revenim la seria de sfaturi „Aşa nu!”. Atîta timp cît ne dăm seama cam pînă unde ne putem expune virtual aşa încît să ne recunoaştem de fiecare dată cînd căutăm numele nostru pe internet, să zicem că noi folosim internetul şi nu el pe noi. Dacă se întîmplă invers, înseamnă că facem parte din categoria mai sus menţionată, născuţi printr-un simplu „click”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s