Un altfel de patriotism

Dupa Islanda si Ucraina scoase la vanzare pe eBay, de ce sa nu aiba si Romania ocazia sa faca niste bani? De exemplu, anul trecut Romania a fost scoasa la licitatie pe eBay pentru o zi.Anuntul a avut feed-back. Ofertele de cumparare au inceput cu un dolar, a doua oferta a crescut la 2,25 dolari, iar dupa-amiaza licitatia ajunsese la 10.700 de dolari.Ultima oferta a fost de 99,9 milioane de dolari. Intre timp, anuntul de licitatie a disparut de pe site-ul eBay, probabil scos de administratori.
In anuntul scris in engleza, vanzatorul online specifica: “De vanzare, o tara est-europeana care nu functioneaza.Va fi vanduta asa cum este, pentru reparatie.Returnarea nu este acceptata si nu este oferita niciun fel de garantie.Este o tara sfaramata!Nu ma cautati sa-mi spuneti ca v-ati razgandit!Multe vor trebui schimbate in Romania sau inlocuite ( vezi guvernul).Multe parti vor avea nevoie de reeducare ( vezi un  numar mare din populatie).In ciuda acestor lipsuri, Romania are multe resurse energetice, vecini ca: Bulgaria, Ucraina, Ungaria etc.Este bine-cunoscuta pentru: orfani cu HIV, dictatorul impuscat Ceausescu, contele Dracula, o literatura bogata care nu pare a avea niciun folos, prostituate ieftine, nivel ridicat de coruptie, studenti inteligenti care au castigat competitii in strainatate, hackeri grozavi, mineri violenti, multi emigranti, Nadia Comaneci, guvern falit etc.”
P.S. Ne cerem scuze stramosilor care au luptat pentru tara asta, dar imnul lui Andrei Muresanu nu se mai potriveste in vreme de criza.A fi patriot nu se plateste in aur, nici la propriu, nici la figurat.“Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte/ Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarta!”, ca asta este plina de taxe si impozite.

4 gânduri despre &8222;Un altfel de patriotism&8221;

  1. Hmmmmm cam dur. Cati ani ai? Si daca tot atingi subiectul taxelor si impozitelor, astept sa vii cu ceva mai elevat, nu doar folosindu-te de un anunt de pe internet. Jurnaliceste, esti obligata sa faci asta. Desigur daca nu esti jurnalist, nu esti obligata sa scrii „high class”, mai ales ca acesta este blogul tau personal si nu o publicatie online. Oricum sunt interesante opiniile tale. Ai talent, l-ai putea dezvolta. O zi frumoasa!

    1. Ms din nou. Deocamdata nu o sa fac niciun demers jurnalistic in acest caz;). Exercitiul „scriitoricesc” de fata se datoreaza facultatii la care sunt inca studenta (Jurnalism). Sper sa am ocazia sa scriu mai mult si in alte conditii decat pe blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s